adscode
adscode

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Karadeniz üzerinden kar yağışlı hava geleceğini bildirdi.

Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) beklendiğini duyurdu.

Yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KARADENİZ'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Tahminlere göre; Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, çarşamba günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ile 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına, rüzgarın Doğu Karadeniz'in batısında, aynı gün sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına'nın Batı Karadeniz'in doğusunda perşembe günü sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'de aynı günün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)