adscode
adscode

Meteorolojiden zirai don uyarısı

​Ege Bölgesi'nde bugün ve önümüzdeki 2 gün boyunca hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 8-10 derece altında seyredeceğine dikkat çekilerek zirai dona karşı tedbirli olunması istendi.

Meteorolojiden zirai don uyarısı
Türkiye'den Haberler

Ege Bölgesi'nde bugün ve önümüzdeki 2 gün boyunca hava sıcaklığının, mevsim normallerinin 8-10 derece altında seyredeceğine dikkat çekilerek zirai dona karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan yazılı açıklamada, 7-8 ve 9 Ocak 2014 tarihlerinde kıyı ve iç kesimlerde kuvvetli don olayı beklendiği vurgulandı. 

Tarımsal faaliyetle uğraşan vatandaşların dikkatli olmasının istendiği açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Ocak ayında zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgemizin kıyı kesimlerinde 3 gün boyunca kuvvetli, iç kesimlerinde çok kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden, bu bölgelerde tarımsal faaliyetle uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir. Ayrıca bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 8-10 derece altında seyredecek olması nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşlarımızın buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)