adscode
adscode

Mevsimlik işçilere okul zorunluluğu geliyor!

Mersin’in Silifke İlçesi’nde toplanan Gezici Tarım İşçileri İzleme Kurulu, tarım işçilerinin ve ailelerinin sorunlarını masaya yatırırken çocuklarını okula göndermeyen mevsimlik işçilere ve onları çalıştıranlara…

Mevsimlik işçilere okul zorunluluğu geliyor!
Eğitim
Tarım İşçileri İzleme Kurulu, Kaymakam Şevket Cinbir başkanlığında toplandı. Toplantıda, işçilerin sorunları görüşülürken, Kaymakam Cinbir bölgede her yıl yaklaşık gezici 2 bin tarım işçisinin aileleri ile birlikte geldiğini belirtti. Cinbir, bu yıl yurt genelinden gelen tarım işçilerine Suriyelilerin de katıldığını ifade ederek, "Bölgemize tarım alanında çalışmak için gelen gezici tarım işçilerinin asgari yaşam şartlarını oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle gezici tarım işçilerinin okul çağındaki çocuklarını tespit edip, onların okullaşmasını sağlayacağız" dedi.

Gezici işçi ailelerine asgari yaşam şartı oluşturmak için Kurtuluş ve Arkum mahallelerinde yaşam alanları oluşturduklarını söyleyen Cinbir, "İlçemize gelen tarım işçilerinin daha hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gelişi güzel alanlarda konaklamalarına izin vermeyeceğiz. Oluşturduğumuz alanlarda tuvalet, banyo, mutfak ve lavabolar yapacağız. Her tarlanın başında bir çadır olmayacak. İşçisini kendisi getiren üreticiler ise getirdiği kişilere asgari yaşam koşullarını oluşturacak. Böylelikle bölgemizdeki misafir tarım işçilerinin takibi ve denetlemesi de kolay olacak" diye konuştu.

Kaymakam Cinbir başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Levent İzmir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Abdullah Süngü, Sağlık Müdürü Yüksel Eren, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Başbuğ, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can katıldı.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)