adscode
adscode

Mezuniyetten mucize çıktı

Biri kariyerini zirvedeyken bıraktı, yaşama sıfırdan başladı; mucize kardeşler ‘olmaz’ denileni başardı

Mezuniyetten mucize çıktı
Üniversite
Yaşar Üniversitesi, bu yıl sıra dışı öğrencileri dereceyle mezun etti. Aldığı radikal kararla kariyerine son vererek 44 yaşında tekrar öğrenci olmayı seçen  Esen Demirkent (48) üniversite birincisi olarak mezun oldu.


Fiziksel engellerini asla engel olarak görmeyen mucize ikizler Ebru ve Ece Beşer ise Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden 2’incilik ve 3’üncülük derecesi alarak büyük bir başarı hikayesine imza attılar.

   

KARİYERİMİ BİTİRDİM, YAŞASIN ÖĞRENCİLİK
İzmirli Esen Demirkent, 1989 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Hayatını mühendis Uğur Demirkent ile birleştiren Esen Demirkent’in Öykü  isminde bir kızı oldu. 22 sene boyunca mesleğinde yükselerek ilerleyerek çeşitli özel şirketlerin planlama, satın alma gibi departmanlarında çalışan ve son olarak uluslararası JTI firmasında üretim hizmetleri direktörü olarak görev yapan Demirkent, 4 yıl önce yakın çevresini şaşırtan bir karar aldı. Emekli olmaya karar vererek şirketten ayrılan ve ardından üniversite sınavına giren Demirkent, Yaşar Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü tam burslu olarak kazanmayı başardı. Aldığı radikal kararın en başta eşi ve kızı tarafından yadırgandığını ancak öğretmen emeklisi olan anne ve babasının kendisine oldukça destek verdiğini ifade eden başarılı kadın, bu yılın hem bölüm hem de üniversite birincisi olarak 2’inci diplomasını eline aldı. Demirkent, neden bir kez daha öğrenci olmak isteğini şöyle anlattı:


EŞİME DE BİR KEZ DAHA OKUMASINI TEKLİF ETTİM
“İlk üniversite eğitimimi tamamlamamın ardından 22 yıl boyunca pek çok uluslararası şirkette aralıksız çalıştım. Bu süre zarfından yurtdışına pek çok iş seyahatleri gerçekleştirdim ve her ülkenin kültürüne, diline ilgi duymaya başladım. Ancak geçen yıllar içinde İngilizceye olan hakimiyetimi kaybetmeye başladığımı fark ettim. Hem buna son vermek hem de mevcut hayatımdan çıkıp başka bir hayata başlamak ve dahası İngiliz kültürünü yakından öğrenebilmek için tekrar üniversite okumaya karar verdim. Kendi kendime de ‘iş hayatında başarma duygusunu tattın, artık değişim zamanı, kendini geliştirecek başka bir yola gir’ dedim. Başta kızım ve eşim olmak üzere yakın çevrem bu kararıma oldukça şaşırarak, ‘niye kendini bu strese sokuyorsun’ dediler.  Fakat benim öğrenciyken ne kadar mutlu olduğumu gördükçe onlar da zamanla bana hak verdiler. Hatta eşimin de benimle birlikte tekrar üniversite okumasını çok istedim. Ancak kendisini ikna edemedim.” 

YENİDEN ÖĞRENCİLİK BANA ÇOK ŞEY KATTI
22 yıl sonra tekrar üniversiteye başlamanın kendisine büyük cesaret verdiğini belirten Demirkent, 40 yaşından sonra yaşadığı öğrencilik deneyimi için şunları söyledi: 
“İlk üniversitemi gençlik heyecanıyla yaşadım diyebilirim. İkinci üniversite deneyimimde ise tüm unvanlarımı bir kenara bırakarak her şeye sıfırdan başladım. Zaten genç bir yaş grubu ile bir araya gelmek ise insana çok güzel bir enerji veriyor. 4 senenin sonunda iyi ki okudum diyorum. Geçen 4 sene beni çok zenginleştirdi, dünyaya bakış açımı değiştirdi. Şimdiki hedefim yine okumak. Yine Yaşar Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlayacağım. Ayrıca ilgi duyduğum başka dillerle de ilgili çalışmalarım olacak. Özetle öğrenmeye devam edeceğim.” 



BİZİ HİÇ BİR ENGEL YILDIRMADI
Yaşar Üniversitesi’nin diğer gurur veren  mezunları, İzmirli Döne ve Selçuk Beşer çiftinin ikizleri Ece ve Ebru da herkese örnek olacak bir başarı hikayesine imza attı. Erken doğumla dünyaya gelip kuvöze alınan ancak kaldıkları kuvözde oksijensiz kaldıkları için ‘serebral palsi’ adı verilen beyinden kaynaklanan hareket özrü oluşan ikizler, hayatları boyunca yaşayacakları fiziksel engelle baş başa kaldı. Ancak çok sevdikleri ikizlerinin sağlıklı büyümeleri ve iyi bir eğitim almaları için büyük  bir çaba gösteren Beşer çifti mezuniyet töreninde büyük bir mutluluk yaşadı. Tam burslu olarak kazandıkları Yaşar Üniversitesi  Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Ebru Beşer bölüm 2’incisi, Ece Beşer ise bölüm 3’üncüsü olarak mezun oldu. 



KIZLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ
“Çok çalıştık, dereceye girmeyi bekliyorduk” diyen ikizlerden Ebru Beşer şimdiki hedefinin İngiltere’de sosyoloji eğitimi almak olduğunu  söyledi. Ece Beşer ise yaşamını belgeselci olarak sürdürmek isteğini belirterek kendilerine büyük destek veren anne ve babasını çok sevdiğini dile getirdi. Kızları ile gurur duyduklarını ifade eden Beşer çifti ise duygularını şöyle paylaştılar:
“Pek çok aile fiziksel engelli çocuklarını toplum içine katıp akranlarıyla beraber gelişmekten, eğitim almaktan ne yazık ki mahrum bırakıyor. Böyle çocuklar genelde rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor. 'Bu çocuklar okusa ne olacak' zihniyeti de çok yanlış. Eğitim onları üç dört adım daha ileriye götürüyor, bakış açıları değişiyor, sosyal çevreleri oluşuyor. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek lazım. Ancak ben umutluyum. Benim kızlarım başarılarıyla diğer engellilere örnek olacak” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)