adscode
adscode

Microsoft yeni Windows'u resmen tanıttı

Bir süredir beta versiyonunun ekran görüntüleri çeşitli sitelerde görülen yeni Windows bu akşam resmen tanıtıldı. Microsoft, yeni versiyonun adını beklentilerin aksine Windows 9 olarak değil, Windows…

Microsoft yeni Windows'u resmen tanıttı
Bilim Teknoloji
Her yeni Windows sürümü gibi yeni sürüm de merakla bekleniyordu. Microsoft, bu akşam bu beklentileri boşa çıkarmayarak resmi tanıtımı gerçekleştirdi. Yeni Windows 10 kurumsal kullanıcılara yönelik, yenilenen özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu özellikler arasında özellikle güvenlik ve yönetim özellikleri öne çıkıyor. Microsoft, ayrıca yeni Windows 10'un PC'lere özel teknik ön izleme sürümünün test, değerlendirme ve geri bildirim amacıyla kullanıcılarla paylaşılacağını da açıkladı.


Microsoft, ayrıca Windows 10 ile birlikte Windows Insider Program (WIP) adını verdiği yeni programın duyurusunu gerçekleştirdi. Programa kaydolanlar, bugüne kadar kullanıcılarla ortak hayata geçirilmiş en geniş işletim sistemi geliştirme platformlarından birine katılma fırsatını yakalayacak. Böylece, teknik uzmanlar Windows işletim sisteminin geleceğini şekillendirmek üzere Microsoft ile birlikte çalışma fırsatını yakalayacak. Programa katılanlar Windows 10 teknik ön izleme sürümünü indirebilecek, geliştirme süresince yayınlanan güncellemeleri takip edebilecek ve bunlar hakkında geri bildirim yapabilecek.

Nesnelerin interneti için özel uygulamalar

Microsoft'un yeni Windows 10'da sunduğu özellikler arasında nesnelerin internetine (Internet of Things - IoT) olan desteği dikkat çekiyor. Yapılan açıklamaya göre Windows 10, nesnelerin interneti odaklı cihazlardan kurumsal veri merkezlerine kadar görülmemiş ölçüde geniş bir donanım portföyüne destek verecek şekilde tasarlandı.

Microsoft ayrıca Windows 10 ile Windows geliştirme platformunu ve mağazaları da ortak hale getirdi. Tüketiciler artık Windows uygulamalarını ortak bir mağaza üzerinden keşfedebilecek, satın alabilecek ve güncelleyebilecek. PC’lerden akıllı telefonlara kadar farklı cihazları bir arada kapsayan ortak uygulama platformu sayesinde, geliştiriciler oyunlardan kurumsal uygulamalara kadar geliştirdikleri uygulamaları tüm cihazlara kolayca uyum sağlar hale getirebilecek.

Kurumlara özel Windows mağazası

Windows 10'da kurumsal güvenliğin güçlendirilmesine dair yetenekler kurgulanırken, korumayı artırmanın yanı sıra karmaşıklığı azaltmanın ön planda tutulduğu bilgisi de veriliyor. Kullanıcı kimlik yönetim sistemleri oltalama (phishing) ve benzer yöntemlerle gerçekleştirilen kimlik hırsızlığını zorlaştırmak üzere yeniden tasarlanmış. Uygulama ve dosya seviyesinde koruma sağlayan gelişmiş veri kaybı önleme sistemiyle, verinin kullanıcının herhangi bir müdahalesine gerek kalmadan gittiği her noktada takip edilmesi sağlanıyor.

Windows 10, yönetimin kolaylaştırılması ve maliyetin azaltılması konusunda da önemli yeniliklerle geliyor. Basitleştirilmiş güvenli kurulum sayesinde yerinde kurulum ve güncellemeler, zamana ihtiyaç duyan silme ve yeniden yükleme süreçlerine gerek kalmadan gerçekleştirilebilecek. Esnek kurulum ve güncellemeyle şirketler iş birimlerinin ihtiyacına uygun kurulumları çok daha esnek ve hızlı olarak kurgulayabilecek. Ayrıca kurumlara özgü Windows Mağazası deneyimi, kurumların ihtiyaç duyduğu çoklu lisanslama, esnek dağıtım ve lisanların yeniden kullanımı gibi kullanımlara izin verecek.

Yeni Windows 10'un geri dönen başlat menüsü dahil sunduğu diğer yeniliklere ait detaylara ve bazı ekran görüntülerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bilgiçağı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)