adscode
adscode

Microsoft’taki büyük operasyon devam ediyor!

​Tarihinin en büyük işten çıkarma operasyonunu gerçekleştiren Microsoft’ta sular durulmuyor.

Microsoft’taki büyük operasyon devam ediyor!
Bilim Teknoloji
Microsoft’un resmi açıklamasına göre gelecek hafta başına kadar binlerce kişi daha işinden olacak.

Microsoft’un dev tasfiyesine dur durak bilmeden devam ediyor. Microsoft’un toplam iş gücünün yüzde 18′ini oluşturan 18.000 kişiyi işten çıkarmasının ikinci adımı, hafta başına kadar gerçekleşecek ve 2100 kişi daha, ne yazık ki işinden olacak.

Microsoft sözcüsü, “Çalışanlarımıza büyük saygı duysak da, söz konusu operasyonu gerçekleştirmek zorundayız. Pek çok ülkede pek çok çalışanımız var; onların da geleceğini dikkate almak durumundayız. Şirketimize hizmet eden değerli çalışanlarımıza duyduğumuz minnetin sınırı ölçülemez.” açıklamasını yaptı.

İşten çıkartılan çalışanların, kıdem tazminatları da ivedilikle ödenecek.

Microsoft, tarihinin en büyük tasfiye operasyonunda, şimdiye kadar 13.000 kişiyi işten çıkarmıştı. Yıl sonuna kadar, 18.000 kişilik operasyon yüzde yüz gerçekleşecek.

Operasyon ile ilgili, İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella’ya büyük tepki var zira, işten çıkartılan kişilerin önemli bölümünü Nokia çalışanları oluşturuyor. Nokia ile yapılan anlaşmanın temeli ise eski İcra Kurulu Başkanı Steve Ballmer’ın hala işbaşında olduğu 2013 yılına dayanıyor.

Teknoloji dünyasında ortaya atılan iddialara göre, Satya Nadella, şirkette öncüsü Steve Ballmer’a ait hiçbir iz kalmasını istemiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)