adscode
adscode

Milletvekilliği İçin İstifa Eden Bürokrat, Rektör ve Akademisyenler

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayları art arda istifalarını açıkladı.

Milletvekilliği İçin İstifa Eden Bürokrat, Rektör ve Akademisyenler
Türkiye'den Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Yusuf Büyük, 7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimler öncesi, milletvekili aday adayı olmak üzere görevlerinden istifa etti.
 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli de milletvekili aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.
 

MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Yusuf Büyük, istifa dilekçesiyle milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak için yarından geçerli olmak üzere görevlerinden ayrıldı.
 



1959 Kırşehir doğumlu Salih Çelik, 1999 - 2003 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevini yürüttü. Çelik, 2003'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu.




 

1963 yılında Sivas Zara'da doğan Yusuf Büyük ise 2004-2009 yılları arasında AK Parti'den seçildiği Samandıra Belediye Başkanlığını sürdürdü. Büyük, 2013 yılından itibaren MEB Müsteşar Yardımcılığı görevini yürütüyordu.


1962 Eskişehir doğumlu Kemal Biçerli ise 2010-2011 yıllarında İŞKUR Genel Müdürlüğü yaptı. Biçerli, Hayat Boyu Genel Müdürlüğünün 2011 yılında kurulmasıyla birlikte bu göreve atanmıştı.


***

 

Naci Ağbal: Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal, da bugün istifa eden isimler arasında. Ağbal istifa açıklamasında, Ak Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu söyledi.



***

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı da milletvekili aday adaylığı için istifa eden bürokratlar kervanına katıldı.
Kavaklı, 2003-2007 yılları arasında TİKA Başkanlığı yapan Hakan Fidan ile Daire Başkanı olarak çalışmıştı. Fidan'ın yakın arkadaşları arasında gösterilen Kavaklı, 2004-2011 yılları arasında Personel, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı idi. 2011-2012 arasında Başkan Müşaviri olan Kavaklı, 2012 yılında İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığına atanmıştı. Kavaklı bugün Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifasını verdi.


***




Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. İstifa yazısını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veren Yerlikaya'nın AK Parti'den İstanbul aday adayı olacağı öğrenildi. Yerlikaya, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar kendisine destek olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a ve ekibine teşekkür ederek, "Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" dedi.

***




Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin Ak Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi. Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, 8 yıldır federasyon başkanlığını yürüttüğünü ve önemli başarılara imza attıklarını belirterek memleketi Trabzon’dan, AK Parti milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı.


***




Konya'da Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

***



AB Bakanlığı'nda, Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükaya da yeniden siyasete dönüyor. Daha önce AK Parti milletvekilliği yapan Büyükaya, daha sonra AB Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Büyükaya, 1 Şubat itibarıyla istifa etmişti.





Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.



VE DİĞER İSTİFALAR...

Mavi Marmara'da ölen Furkan'ın babası da aday adayı


Mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı baskında yaşamını yitiren Furkan Doğan'ın babası ERÜ öretim üyesi Yrd. Doç. Dr.Ahmet Doğan, milletvekili aday adaylığı için bugün görevinden istifa etti.

Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, dün Ankara'ya giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından saat 11.30'da ERÜ Rektörlüğüne istifa dilekçesini verdi. Ahmet Doğan DHA'ya yaptığı açıklamada, ''Ailem, yakın çevrem ve AK Parti üst düzey yöneticileriyle yaptığım istişareler sonucu milletvekili aday aday adayı olmaya karar verdim. Bugün de ögretim üyeliğinden istifa ettim. Hakkımızda hayırlısı olsun'' dedi

 

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın yanı sıra ERÜ'den Prof. Dr. Osman Ceyhan ile Prof. Dr. Yıldırım Türk de Kayseri'de MHP'den milletvekili aday adayı olmak için bugün istifalarını verdi.

 

İKİNCİ İYİMAYA DA SİYASETE GELİYOR....

 

Siyasete giren bir başka önemli isim de, halen AK Parti Ankara Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın kardeşi Osman İyimaya da siyasete giriyor.
Osman İyimaya, siyasete girmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevinden istifa etti.

ÇEVRE BAKAN YARDIMCISI DA İSTİFA ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, ile Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş da siyasete girmek için istifa etti.

ERDOĞAN’IN ESKİ DANIŞMANI DA İSTİFA ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı dönenemide 12 yıl boyunca danışmanlığını Türker Yörükçüoğlu daha sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olmuştu.
Yörükçüoğlu müsteşar yardımcılığı görevinden ayrılarak siyasete girmeye karar verdi.

EN ESKİ MÜSTEŞAR EMEKLİ OLDU SİYASETE GİRECEK

AK Parti hükümetinin iktidarı dönemindeki en eski müsteşar olan Tarım bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları de siyasete girmek için emekliliğini istedi.
Mirmahmutoğulları yarından itibaren emekliye ayrılıyor. Tarım Bakanlığı’ndan ayrıca Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci de görevinden ayrılanlardan.

İLK BAŞÖRTÜLÜ BAKAN YARDIMCISI DA GİDİYOR
Türk bürokrasisindeki ilk başörtülü bakan yardımcısı olan Çiğdem Atabek’in de aday olmak için görevinden istifa etmesi bekleniyor.
Aile Bakanlığı’ndan ayrıca müsteşar yardımcıları Gazi Alataş ve Ömer Bozoğlu’nun da yine vekillik için istifa etmesi bekleniyor.

YADİGAR HANIM SÜRPRİZİ
En üst düzey kadın bürokrat olan SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ın da istifa etmek üzere olduğu ve siyasete atılacağı kulislerde konuşuluyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN İSİMLER
Sağlık Bakanlığı Türkiye halk sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ile Bakan danışmanları Dr. Mustafa Kiremitçi ve Zafer Tarıktaroğlu kısa süre sonra istifa etmeleri bekleniyor.

ÇİÇEK’İN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ
Bürokrasideki istifalar TBMM’ye de taşındı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü Mücahit Durmuşoğlu da istifasını verdi. Durmuşoğlu’nun Osmaniye’den aday olmak için istifasını verdiği öğrenildi.


KURTULMUŞ’UN DANIŞMANI ADAY OLUYOR
Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay milletvekili adayı olmak için istifasını hafta sonu açıklamıştı. Basın İlan Kurumu’nda yöneticilik yapan, aynı zamanda Numan Kurtulmuş’un da basın danışmanı da olan Mustafa Canbey’den de Balıkesir’eden aday olmak için istifa etti.RADİKAL


-TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in özel kalem müdürü Mücahit Durmuşoğlu da istifasını verdi. Durmuşoğlu’nun Osmaniye’den aday olmak için istifasını verdiği öğrenildi.

-RTÜK Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Çakırtaş ve RTÜK Başkanlık Müşaviri Yaşar Uğurlu 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olamk için RTK'ten istifa etti.


-Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu Üyesi, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Dr. Şanal Tosun da AK Parti'den aday adayı olmak için istifa etti.


***

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) ilan ettiği takvime göre, aday adayı olacak kamu görevlilerinin 10 Şubat 2015'e kadar görevlerinden ayrılmaları gerekiyor.



İşte istifa eden diğer profesörler ve istifa nedenleri:




Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.  Yayman, "Milletimizin refahı, demokrasimizin standardının yükseltilmesi ve Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla AK Partiden siyasete giriyorum." cümleleri ile başlayan istifa mektubunda "Büyük Türkiye hayalini gerçek kılmak ve 21. Yüzyılın Türkiye'nin asrı olması için aziz milletimizin emrindeyiz. Bu sebeple mensubu olmaktan gurur duyduğum Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevimden ayrılıyorum... 2015 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun..." diyerek AK Parti saflarında siyaset yapma kararını duyudu. Yayman isitfa kararını CNN TÜRK'te katıldığı programda da dile getirdi.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer de CHP'den milletvekili adayı olabilmek için istifasını verdi.
 

Görevinin bitmesine 1 yıl var

Prof. Dr. Nihat İnanç (Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü): 9 Eylül 2008’de kurucu rektör olarak göreve atandım ve istifamı 8 Şubat’ta sundum. 2 dönemdir rektörlük görevini yapıyordum ve 7’nci yılımdı. Görevimin bitmesine 1 yıl vardı. Güçlü demokrasi için güçlü bir siyasi yapının olması gerektiğine inanıyorum. Bürokrasinin taleplerini, sorunlarını iyi bilen biri olarak siyasete daha fazla katkı yapacağıma inandığım için böyle bir karar verdim. Vanlı olduğum için bu şehirden aday olmayı planlıyorum. Geçtiğimiz seçimlerde de çeşitli adaylık teklifleri gelmişti. Ancak üniversite rektörlüğü görevini, sorumluluğu taşıdığım için görevimin son yılına gelince bu şekilde karar aldım. Düşünce olarak kendimi yakın hissettiğim bir siyasi parti vardı. Ayrıca ortaya koydukları hedefleri ve bunları uygulmaya geçirdikleri için AK Parti’den milletvekili ada adayı olmayı planlıyorum. Milletvekilliği görevine seçilemezsem akademisyen olarak üniversitelerde ders vermeye, öğretim üyeliği yapmaya devam ederim.

 

Deneyimlerimi halkla paylaşmak istiyorum

Prof. Dr. Ünsal Ban (Türk Hava Kurumu Üniversitesi): 3 Mart 2011 yılında üniversitenin kuruluş aşamasından bu yana rektörlük görevinde bulundum. Üniversitemizi elimizde büyüttüm ve 5 Şubat’ta istifa ettim. Daha önce siyasetin içinde yer almadım ancak Türkiye’nin daha iyi yerlere ulaşması için atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyorum. Ekonomi alanında akademik çalışmalar sürdürüyorum. Türkiye’nin daha fazla üretim yapan bir ülke olması için politika üretmek, deneyimlerimi halkla paylaşmak istiyorum. Yokluktan geldik. Ayrıca geleceğe yönelik vizyonu olması, siyasete girme isteğim nedeniyle Ankara’dan AK Parti’den aday adayı oldum. Eğer milletvekili görevine seçilemezsem öğretim üyeliğine devam edeceğim.

 

Yüksek Öğretim Bakanlığı’nın kurulması için çalışacağım 

Prof. Dr. Tancan Uysal( İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı): Diş Hekimliği Fakültesi’ne 2011 yılında kurucu dekan olarak atandım. Aynı rektör yardımcılığı görevini üstlendim. Ayrıca eğitim ve dış ilişkilerden sorumlu rektör yardımcısı olarak çalıştım. TÜBİTAK bünyesinde 2011 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu Yürütme Komitesi üyeliği yaptım. Ancak 9 Şubat’ta bu görevlerimden istifa ettim. Farklı alanlarda hizmet verdim, üniversitelerin sorunlarını biliyorum. Bu konuda Türkiye’nin olması gerektiği yerde bulunmadığını düşünüyorum. Yüksek Öğretim Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini düşünüyorum. Eğer vekil olarak seçilirsen bunun olması için çalışacağım. İlk defa siyasetin içine atılıyorum, yakın diyalog içinde olduğum insanlar vardı, bu sayede karar verdim. AK Parti’den İzmir bölgesinden aday adayı olacağım. Projelerimin hayata geçebileceği siyasi partinin bu olması ve akademsiyenlere de ihtiyaç bulunması nedeniyle bu yönde bir seçim yaptım. Milletvekili olmazsam siyasetin içinde olmaya devam edeceğim. Öğretim üyeliğine de devam ederek çalışmalarımı süredüreceğim.

 

8 yıllık rektör

Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu (Harran Üniversitesi Rektörü): Büyük emekler verdiğim ve bugün 8 yıl görev yaptığım bu önemli kurumdan istifa etmiş bulunuyorum. Rektörlük görevim süresince üniversitemizi bir yerlere getirmeye çalıştık. İstifamın ana nedeni milletvekili aday adayı olmayı düşünmem. Önümüzdeki günlerde müracaatımızı yapacağız. Bize görev verildiği takdirde başta Şanlıurfa olmak üzere ülkemize hizmet edeceğiz.

 

Prof. Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den aday olmak için istifa etti

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, HDP’den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yıldırım, 9 Şubat'ta makamında düzenlediği basın toplantısıyla, HDP’den milletvekili aday adayı olmak için aktif görevinden istifa ettiğini açıkladı. Geçen ay rektör yardımcılığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Yıldırım, HDP yetkililerinin adaylık için kendisine teklifte bulunduğunu, fakat üniversitedeki görevinde kalarak barış ve çözüm sürecine ivme kazandırmak için önce siyasete girmeyi düşünmediğini ilettiğini söyledi. Ancak bu ivmeden rahatsız olanların 4 yıldır hayatı kendisine ve ekibine zehir ettiğini öne süren Yıldırım, "Eğer HDP adayı olarak haziran ayında seçilirsem, hem genelde Mardin Artuklu Üniversitesi’ni, hem de özelde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayarak, onlar için Meclis’te mücadele edeceğim. Şayet Meclis’e girmek kısmet olmazsa üniversitedeki görevime döneceğim ve hiç kimsenin dilinden, dininden, inancından ve cinsiyetinden mağdur olmayacağı, katılımcı, demokratik bir üniversite anlayışının hakim olması için ekip olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz " dedi.

Hangi ilden aday olacağı konusunda ise kararı HDP’nin seçim komisyonunun vereceğini anlatan Yıldırım, gönlünden geçen kentin Mardin veya Diyarbakır olduğunu söyledi. (DHA)

 

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan da Çorum'dan AK Parti milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldı. 1966 Çorum doğumlu olan Kaymakcan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezunu. Kaymakcan, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı iken 23 Mayıs 2013'te Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü olarak atandı.

***


"Hakim ve savcılar, yüksek yargı organlarının mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subaylar ile astsubaylar, siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar."

Karara göre ayrıca, kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacaklarında  geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten belgeyi, bugün saat 17.00'ye kadar vermeleri gerekiyor.


Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararına göre, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde kamudan milletvekili adayı olmak isteyenlerin. bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)