adscode
adscode

​Milli Eğitim Bakanlığı’na Nihayet Eğitimci Bir Bakan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni kabineyi açıkladı.

​Milli Eğitim Bakanlığı’na Nihayet Eğitimci Bir Bakan!
Günün Yazısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni kabineyi açıkladı. MEB'e, eğitimin içinden sürpriz bir isim getirdi. Hüseyin Çelik’in Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, MEB koltuğuna oturdu. Selçuk, ilk değerlendirmesinde "Bilimin, aklın ışığında elimizden gelen bütün gayreti ekibimizle göstereceğiz." dedi, alkışı hak etti.

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna, çok uzun bir aradan sonra, nihayet bir eğitimci Bakan oturdu. Yeni Bakan, yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi İlköğretim Bölümü’nde öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu.

Bakan Selçuk, 2003-2006 yılları arasında, (Erkan Mumcu/Hüseyin Çelik) MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti. O dönemde, Çelik ile anlaşamamış ve görevinden istifa etmişti.

Sonraki yıllarda da Ak Parti’ye yakınlığı ve danışmanlığı devam etse de, hep dışarıda kaldı. O bir teorisyen olarak olarak görüldü. Zaman zaman görüşlerine başvuruldu.

O bir özel okulcu ama para hırsı olmayanlardan. O, okulunu bir kazanç kapısı olarak değil, fikirlerini hayata geçirdiği bir laboratuvar olarak gördü.

TED Üniversitesi’nin kuruluşunda bulundu. Ankara’da her kesimin tanıdığı, güvendiği ve saygı duyduğu eğitimcilerden birisi olarak her zaman ilgi ve itibar gördü.

MHP’nin de desteğini aldıysa hiç şaşırtıcı olmaz!

Kadrolarını kendisi mi atayacak yoksa Külliye’den mi belirlenecek?

Çok daha önemlisi, Bakanlığı'na neredeyse kesin gözüyle bakılan Müsteşar Yusuf Tekin ne olacak?..

Aklın ve Bilimin Işığında

Ziya Selçuk, Bakan olarak yaptığı ilk değerlendirmede, "Bilimin, aklın ışığında elimizden gelen bütün gayreti ekibimizle göstereceğiz." dedi.

Dünden bugüne, bu çizgisi hiç değişmedi. Ama bürokrat olarak daha sonra eleştireceği pek çok icraata imza attı ya da seyirci kaldı.

Bakalım, bugünden sonra eğitimin tüm kontrolü elinde olduğunda, eğitime ideolojik değil de, pedogojik bir bakış açısı getirecek mi, bunu hep birlikte göreceğiz.

Selçuk, ilk Cumhurbaşkanlığı Kabine'sinde görev almasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. İşte önemli satır başları:

. Yepyeni bir heyecanla yepyeni bir hizmetin hep birlikte, bir ortak dil üzerinden inşa edilmesinin peşindeyiz.
. Bunun ne kadar zor bir görev olduğunun farkındayız.
. Bu zor görevin de şahsi bir mesele olmadığının, bireysel bir iş olmadığının, bunun bir ekip işi olduğunun, bunun bir millet ödevi olduğunun farkındayız.
. Dolayısıyla bizim önümüzde çok uzun ve zorlu bir yol var ve bunun için bilimin, aklın ışığında elimizden gelen bütün gayreti ekibimizle göstereceğiz.


PROF. DR. ZİYA SELÇUK KİMDİR?

1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde lisansını, aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını yaptı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamladı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı.

TED Üniversitesi’nin yanısıra, çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu gerçekleştirdi. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesidir. 2003-2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış, müfredat reformunu yürütmüştür.

AB müzakerelerinde de eğitim ve bilim başlığı görüşülürken ülkemizi temsil etmiştir.

İnsan ilişkileri, gelişim, öğrenme, çocuklarda dikkat eksikliği, rehberlik uygulamaları gibi alanlarda çok sayıda kitabı, hakemli dergilerde basılmış makaleleri vardır.

Yeni Bakanız, eğitim camiamıza, ülkemize ve en önemlisi de öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun.

En azından artık ortak dili konuşacakları bir Bakanları var.

Neler yapıp, yapamayacağını da zaman gösterecek.

Kendisine başarılar diliyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)