adscode
adscode

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan psikolojik destek sürüyor

​Milli Eğitim Bakanlığı, Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası sonrası Bakanlık tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan psikolojik destek sürüyor
Eğitim
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Felaketler ve sonrasında yaşanan travmaların bireyler üzerindeki psikolojik etkisinin azaltılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, kurumlarda etkili müdahaleyi zamanında sunmak ve destek sağlamak amacıyla gerekli eğitimi almış müdahale ekiplerince psiko-sosyal müdahale hizmetleri yürütülmektedir. İl ve ilçelerde psiko-sosyal müdahale ekiplerince krize müdahale planları geliştirilerek çocuklara, anne babalara ve öğretmenlere yönelik psikolojik bilgilendirme, psiko-eğitim etkinlikler ile kayıplar yaşamış ve travma geçirmiş olan çocuklara yönelik danışma hizmetleri sunulmaktadır” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasının ertesi sabahında Bakanlığımıza bağlı İl Krize Müdahale ve Psiko-Sosyal Destek Ekibi, afet bölgesinde çalışmalara başlamış bulunmaktadır. Manisa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nce Soma’da hâlihazırda 6 kişilik krize müdahale ve 50 rehber öğretmenden oluşan psiko-sosyal müdahale ekibi oluşturulmuş; Soma Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde Psiko-Sosyal Danışma Birimi faaliyete geçirilmiştir. Kayıpların yoğun olduğu Kırkağaç, Balıkesir Savaştepe ve İzmir Kınık ilçelerinde psiko-sosyal müdahale çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ilk etapta 70 rehber öğretmenden oluşan psiko-sosyal müdahale ekibi de Soma’daki müdahale ekibini desteklemek üzere yönlendirilmiştir.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)