adscode
adscode

Milli Eğitim'de 'cadı avı' başladı

Mersin Pakize Kokulu Lisesi’nde öğrenciler Berkin Elvan için eylem yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun müdür yardımcısını ‘eyleme destek vermek ve devlet aleyhine konuşmakla’ suçladı.

Milli Eğitim'de 'cadı avı' başladı
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz Mart ayında valiliklere gönderdiği yazıda, okul müdürlerinin ‘okullarda siyasi yorum, yönlendirme ve faaliyette bulunan öğretmen ve öğrenciler hakkında yasal işlem yapması’ istenmişti.

Bu yazı üzerine harekete geçen Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Pakize Kokulu Lisesi’nde Mart ayında yapılan bir eylemden dolayı, hiçbir sendika ya da partiye üye olmayan bir öğretmeni sorumlu tuttu. Hakkında soruşturma açılan öğretmen fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

15 yaşında polis şiddetine kurban giden Berkin Elvan’ın ölümünün ardından yurt genelinde birçok lisede öğrencilerin eylemler düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirmiş ve valiliklere gönderilen yazıda, ‘Okullarda siyasi faaliyette bulunanlar ile görevi aksatanlar hakkında okul müdürlüklerince yasal işlemlerin yapılması’ istenmişti.

Bakanlığın bu yazısının valiliklere ulaşmasından kısa süre sonra Mersin’de ilginç bir soruşturma yaşandı. Pakize Kokulu Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik ve 10 öğrenciye soruşturma açıldı.

Soruşturmada, Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik, 12 Mart’ta Berkin Elvan’ı anmak için yapılan öğrenci eylemini yönlendirmekle suçlandı. Soruşturma yazısında, ‘Pakize Kokulu Lisesi’nde bir grup öğrencinin ölen bir genç için eylem yaptığı, devlet aleyhine slogan attığı, öğrencilerin yanına gelen Müdür Yardımcısı Mustafa Özçelik’in devlet aleyhine bir konuşma yaptığı’ iddiasına yer verildi ve Özçelik’in savunması istendi. Hakkında soruşturma açılan Özçelik, haberi alınca fenalaşarak hastaneye kaldırılırken bir grup öğrenci soruşturmayı protesto etti.

Haberin devamı için tıklayın!

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)