adscode
adscode

Milli Eğitim'in Okullara Gönderdiği Zarf Tepki Çekti..

İstanbul Sultangazi'deki okullara “Suriyeli kardeşlerimize yardım zarfı” gönderildi, öğrenci ve öğretmenlerden bağış yapılması istendi.

Milli Eğitim'in Okullara Gönderdiği Zarf Tepki Çekti..
Okullardan Haberler

Zarfın içindeki çağrı mektubunda Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü'nin imzası bulunuyor. Eğitim Sen, uygulamaya ve mektuptaki dile tepki gösterdi.

 

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir imzalı çağrı mektubunda şu ifadeler yer aldı:


"Değerli kardeşim! Allah Teâla bütün mü'minleri ırkına, milletine, bakamdan kardeş ilan etmiştir. Allah Teâlâ Kur'an da 'kendileri ihtiyaç sahibi olsa bile kardeşine ikram eden' müminleri övmektedir. Bu övgü tarih durdukça devam edecek, çağlardan çağlara geçecek bir övgüdür. Nasıl o gün Ensar'ı Medineli Müslümanlarsa, bugün de bu unvanın sahibi Türkiyeli, İstanbul ve dahi Sultangazili Müslümanlardır. Bu mektubumla sizlerden Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz için yardım talep ediyorum. Tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya örnek olalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor ve yüce Rabb'ime emanet ediyorum."


Eğitim-Sen'den tepki

Okullara gönderilen bu yardım zarfına Eğitim-Sen'den tepki geldi. Okullardan bağış toplanmasına karşı olan sendikanın 4 Nolu Şube Yönetimi Kurulu Üyelerinden Metin Uyar hukuki süreç başlatacaklarını söyledi. Çağrı mektubunda, toplanan paraların Suriyeli mültecilere nasıl ve ne zaman gönderileceğinin belirtilmediğine ve verilen hesap numarasının kime ait olduğunun bilinmediğine dikkat çeken Uyar, bu çağrıya katılmadıkladını bildirdi. Okulların yardım toplama yeri olmadığını söyleyen Uyar, "kullanılan bu ayrımcı ve gerici dil kabul edilemez" dedi.

CNNTürk

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)