adscode
adscode

Milli Kaya Tırmanıcısından Hedef 3’te 3

Türkiye'nin önde gelen milli kaya tırmanıcılarından Zorbey Aktuyun, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin en zor kaya duvarını 34 saatte tırmanarak bir ilke imza attı. "3 Problem" isimli projesiyle Türkiye'nin…

Milli Kaya Tırmanıcısından Hedef 3’te 3
Etkinlikler
Rotanın ismi ise Türk bayrağını simgeleyen "Red, Moon and Star", yani "Kırmızı, Ay ve Yıldız" kelimelerinden oluşuyor.

Önceleri dağcılığın bir kolu olarak bilinip şu an bağımsız bir spor dalı haline gelmiş olan, kaya yüzeylerinde bulunan doğal tutamak ve basamakları kullanarak zirveye ulaşma hedefini taşıyan kısa kaya tırmanışı, diğer adıyla bouldering, Avrupa'nın nesillerdir sporcu yetiştirdiği, Türkiye'de ise her geçen gün daha da popüler hale gelen bir spor.

Geçtiğimiz sene basılan "Bafa Gölü Bouldering" isimli Türkiye'nin ilk kısa kaya tırmanış rehberiyle, kaya tırmanış sporunun Türkiye'deki potansiyeline dikkat çeken Zorbey Aktuyun, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sporcu, "3 Problem" isimli projesinin ikinci ayağı olan, rotası 2010 yılında İtalyan tırmanış sporcuları tarafından açılan ve tekrarı yabancı sporcular tarafından sadece bir defa gerçekleştirilebilen Niğde Aladağlar'daki Kızılbaşı rotasını, kendisi gibi tırmanıcı olan Muammer Yalçın emniyetinde çıkarak, bu duvarı başarıyla tamamlayan ilk Türk oldu.

İlk ayağı geçen sene Aladağlar Demirkazık çıkışıyla gerçekleştirilen, 3. ve son ayağı gelecek yıl yine Aladağlar'daki zorlu bir çıkışla tamamlanacak olan "3 Problem" projesinin, önümüzdeki sene, Evren Kirazlı ve Gökhan Elmaslı tarafından çıkış süresince çekilen fotoğraf ve kayıtlarıyla Dağ Filmleri Festivali'nde yer alması planlanıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)