adscode
adscode

Milli parklarda aşırı çöp uyarısı

Sayıştay, milli parklarda aşırı miktarda çöp ile orman yangınına yol açabilecek doğal gaz tanklarının olduğunu tespit etti. Bakanlık, "Konuyla ilgili hukuksal süreç başlatılacak" dedi

Milli parklarda aşırı çöp uyarısı
Türkiyeden Haberler
Sayıştay'ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na dair raporunda milli parklar ile ilgili dikkati çeken tespitlere yer verildi. Raporda, "Milli Parklar" kapsamında turizme tahsis edilen alanlarda projelere aykırı çok sayıda işlem tespit edildiği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yönetiminde bulunan milli park sınırları içindeki turizm işletmelerine tahsis edilen alanlarda denetimler yapıldığı kaydedilen raporda, "Bu alanlarda onaylı projelerde yer almayan çok sayıda ev, lojman, kulübe vb. yapıların bulunduğu; çevresinde de aşırı miktarda çöpün, inşaat artıklarının, orman yangınına yol açabilecek doğal gaz tankları ile çevreye zarar verebilecek tehlikeli atık malzemelerin mevcut olduğu tespit edilmiştir" denildi.

'Fark bedelleri ödenecek'

Raporda, Türkiye'nin önemli milli parklarından Marmaris Milli Parkı ile ilgili de yedi tespite yer verildi. Marmaris'te beş yıldızlı otelde onaylı projesinde boş çatı arası olarak görünen alanlarda 40 adet otel odası yapıldığı, onaylı projesinde olmayan depo, personel lojmanı, mutfak, bahçıvan kulübesi gibi amaçlarla kullanılmak üzere farklı ebatlarda yapılar inşa edildiği tespit edildi.

Sayıştay tespitlerini bakanlığa da iletirken, bakanlıktan gelen yanıtta, "Belirtilen aykırılıkların giderilmesi ve kullanım fark bedellerinin ödenmesi maksadıyla izin lehtarına süreli tebligat yapılacak olup aykırılıkların giderilmemesi veya kullanım fark bedellerinin ödenmemesi halinde iznin iptali idaremizce sağlanacak ve söz konusu kullanım fark bedellerinin yasal yollarla tahsilinin sağlanması için gerekli hukuksal süreçlere idaremizce başlanacaktır" denildi.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)