adscode
adscode

Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımına ne zaman başlayacak? Bakandan yanıt!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, Milli Savunma Üniversitesi'nin öğrenci alımlarına bu sene başlayacağını belirtti.

Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımına ne zaman başlayacak? Bakandan yanıt!
Eğitim
ÖĞRENCİ ALIMLARI BU SENE BAŞLAYACAK

Pilot ihtiyacının karşılanması için Hava Harp okuluna öğrenci alacağız. Ara sınıflardan da öğrenci alacağız. Ekim ayının başında Milli Savunma Üniversitesi faaliyetlerine başlayacak. Zaten Hava Harp okulu, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Astsubay MYO hayatiyesini sürdürecek. Ama hepsi Milli Savunma Üniversitesi çatısı altında olacak. Her kurmaylık eğitimi hem de yüksek lisans ve doktora eğitimlerini verecek enstitülerimiz olacak. Rektörü kısa zamanda atamayı düşünüyoruz. Türkiye'de öğrenim gören yabancı öğrenciler var. Bu öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi gerekiyor. Aynı zamanda Hava Harp Okulu ara sınıflardan da öğrenci alma, kara ve denizi de değerlendiriyoruz. 726 yabancı öğrencimiz var.  Üniversite Rektörümüz atandıktan sonra bu çalışmalar daha hızlı yapılacak.

ASKERİ LİSE MEZUNLARI HARP AKADEMİLERİNE ALINMAYACAK

Askeri Lise Öğrencileri hakkında : "Askeri lise mezunu öğrencilerin, 1069 ile 1070 öğrenciden 1046'sı hiç üniversite sınavına girmemiş. Malesef okulları da bu FETÖ eline geçirdiği için. Orada bir karar vermek durumunda olduk. Bu öğrencilerin Harp Okuluna geçmeleri uygun görülmedi. Bunu KHK 'ya da koyduk. Orada bir sınav ve ortaöğretim puanlarını dikkate alan bir yaklaşımla bu öğrencilerimizi de üniversiteye yerleştirme yapılacak. Tabi detaylarını YÖK yapacak. Bu öğrenciler Milli Savunma Üniversitesi'ne gidemezler. " dedi.

Kamupersoneli.net

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)