adscode
adscode

Minik öğrenciler okulları için yol kapattı

"Okul bizim, bizim kalacak"

Minik öğrenciler okulları için yol kapattı
Okullardan Haberler
Üsküdar'daki Ali Fuat Başgil İlköğretim Okulu öğrencileri okullarının İmam Hatip Orta Okulu'na dönüştürülmesini protesto etmek için okulun bulunduğu sokağı trafiğe kapattı. Defter kağıtlarından pankart yapan minik öğrenciler "Okul bizim, bizim kalacak" diye slogan attı.
Üsküdar Burhaniye Mahallesi'nde bulunan Ali Fuat Başgil İlköğretim Okulu, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında İmam Hatip Orta Okulu'na dönüştürüleceği iddiası üzerine ilköğretim öğrencileri Burhaniye Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi'nde götürüldü. Eğitimlerine burada devam eden öğrenciler okullarının İmam Hatip'e dönüştürülmesini protesto etmek için bu sabah okulun bulunduğu Yazmacı Emine Sokak'ı trafiğe kapattı. Öğrencilerden kimi defter kağıdını kimi de karton kağıdı yazdıkları sloganlarla pankarta çevirdi. Öğrenciler kendi yazdıkları "Okulumuz canımız", "Okulumu istiyoruz", "Eğitim hakkımızı elimizden almayın" yazılı pankartlar açtı.

Öğrenciler yüksek sesle "Okul bizim bizim kalacak" diye slogan da attı. Ön sırada bulunan öğrencilere arkalarından anneleri de destek verdi. Bu güzergahı kullanan otobüs ve otomobiller de öğrenci barikatını görünce durmak zorunda kaldı. İhbar üzerine sokağa gelen polis ekipleri de karşılarında çocukları görünce şaşırdı. Polis ekipleri minik öğrencileri uzaktan seyretmekle yetindi. Yol kesme eylemi bir saat sonra sona erdi. Öğrenciler dağıldıktan sonra yol araç trafiğine açıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)