adscode
adscode

Miniklerin 'ilk nefes' heyecanı

Başkentte, bir anaokulunda normal gelişimini sürdüren çocuklarla bir arada eğitim gören engelli öğrenciler, doğa ve hayvan sevgisinin kazandırılmasına dönük proje kapsamında, bir canlının dünyaya gözlerini…

Miniklerin 'ilk nefes' heyecanı
Eğitim
Başkentte, bir anaokulunda normal gelişimini sürdüren çocuklarla bir arada eğitim gören engelli öğrenciler, doğa ve hayvan sevgisinin kazandırılmasına dönük proje kapsamında, bir canlının dünyaya gözlerini açışına ve ilk kez nefes alışına bizzat tanık oluyor.

Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı Anaokulu ile Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği işbirliğinde yürütülen "Kanatlı Öğretmenler Projesi" kapsamında, süs tavuğu yumurtalarının, okula getirilen kuluçka makinesinde 21 gün boyunca gelişimi, kaynaştırma sınıflarındaki çocukların gözlemine sunuluyor.

Proje çerçevesinde öğrencilere civcivin oluşumu ve aşamaları konusunda görseller eşliğinde teorik bilgiler de veriliyor.

Sınıflarındaki kuluçka makinesinde 21 günlük gelişim sürecinin ardından yumurtadan civcivlerin çıkışına şahit olan çocuklar, gördükleri karşısında heyecan, şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşıyor.

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Emin Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığını, bu nedenle çocuklara canlıların dünyaya gelişlerini gözleriyle görmelerinin canlılara duyulan sevgiyi pekiştireceğini düşünerek projeyi hazırladığını belirtti.

Anaokulu yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda projenin yararlı olacağı kanaatine varıldığını anlatan Gökgöz, bu doğrultuda kuluçka makinesi ve yumurtaları okula getirdiklerini ve civcivlerin gelişimi için gerekli 21 günlük süreci çocuklarla birlikte takip ettiklerini söyledi.

Gökgöz, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ve engelli öğrencilerin velilerin projeden memnuniyetini sık sık dile getirdiğini ifade ederek, "Civcivlerin kabuğundan çıkarak ilk nefeslerini almaları ve sonrasında çocukların yaşadığı muhteşem heyecan, mutluluk çocuklara, öğretmenlere, velilere duygu dolu, harika anlar yaşattı." dedi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)