adscode
adscode

Moskova, Metro İstasyonlarını Dijital Kütüphaneye Çeviriyor

Moskova, edebiyatına sahip çıkıp metro istasyonlarını, Rus klasiklerini indirip okuyabileceğiniz bir dijital kütüphaneye çeviriyor.

Moskova, Metro İstasyonlarını Dijital Kütüphaneye Çeviriyor
Bilim Teknoloji
Hepimiz işe giderken yol boyunca kendimizi oyalamak için bir şeyler yapmayı isteriz. Rus romanları gibi kasvetli olan şeyler yerine telefonumuzda olan eğlenceli uygulamalarla vakit geçirmek gibi. Moskova’da metro istasyonları Rus klasiklerini indirip okuyabileceğiniz bir dijital kütüphaneye dönüşüyor.

Dijital kütüphane projesi şu anda birkaç şehirde 195 metro istasyonunda deneme halinde. Metroyu beklerken bir kodu tarayarak, Gogol, Çekov ve Puşkin gibi Rus yazarların klasikleşmiş 100’ den fazla eserine göz atıp, isterseniz indirip okuyabilirsiniz.

Telefonunuza ücretsiz kitapları indirmek için çok yol var, ama genellikle bazı üçüncü parti uygulamalar gerekir ve daha fazla kandırmaca içerir. İnsanların telefonlarında genelde Twitter, Facebook ya da ona benzer uygulamaları daha çok tercih ettiği bir zamanda Metro istasyonunda insanlar okusun diye dijital bir kütüphane koymak çok güzel bir jest. Siz de bu tarz bir uygulamanın ülkemizde de olmasını istemez miydiniz? 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)