adscode
adscode

Müfredat Programı Hani Hafifleyecekti?

Dünden, bugüne, gelen her Bakan, müfredat programlarının hafifletilerek öğrencilerin sırtındaki ders yükünü azaltacağı söyler. Ama ne zaman bu açıklama yapılsa o ha hafifletileceği söylenen müfredat programları…

Müfredat Programı Hani Hafifleyecekti?
Günün Yazısı

4+4+4'e göre ilkokul ve ortaokullar içim ders çizelgeleri açıklandı. Artan ders saatleri bu müfredat bir güne sığar mı sorusunu gündeme getirdi. Çünkü dersler sabah ezanıyla başlayıp, ancak yatsı ezanıyla sona erecek gibi.

Hadi yazın sorun olmaz da kışın ne olacak?..

Talim ve Terbiye Kurulu'nun yayımladığı taslak ders çizelgesinin ardından ilk ve ortaokullar için 4+4+4 eğitim sistemine uygun yeni çizelgeyi açıkladı.

Haftalık ders sayısı seçmeli derslerle birlikte ilkokul için 30 saat, 5. ve 6. sınıflar için 36’şar, 7. ve 8. sınıflar için 37’şer saat oldu. Eski sistemde 1-8 sınıflarda derslerin toplamı 30’ar saatti. Seçmeli derslerin sayısı 6 ana başlık altında 21 oldu. En enteresan gelişme ise Türkçe ders saatinin azaltılması oldu!

Yeni düzenlemeye göre Türkçe haftada 11 saatten 10’a, Matematik 4 saatten 5’e yükseltildi. 2 saat Beden Eğitimi kalkarken, Görsel Sanatlar ile Müzik dersleri 2’şerden birer saate düştü. Seçmeli ders Vatandaşlık ve Demokrasi eğitiminin adı “İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi” oldu ve 4. sınıfa 2 saat zorunlu ders olarak konuldu.

Umarız öğrenciler yeni müfredatın altında ezilmezler.

Ve yine umarız öğrencilerin önce insan oldukları unutulmaz!..

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)