adscode
adscode

Müftülük ve Milli Eğitim ele ele: Okul-cami bütünleşmesi projesi!

Mersin'de Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük “Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında” adı altında “okul-cami bütünleşmesi projesini” hayata geçirdi.

Müftülük ve Milli Eğitim ele ele: Okul-cami bütünleşmesi projesi!
Eğitim
Mersin'de Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük “Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında” adı altında “okul-cami bütünleşmesi projesini” hayata geçirdi. Projenin hedefleri arasında, “dinin dinamizmini ilkokul çocuklarına erken yaşlarda keşfettirmek” yer alıyor. Projenin özetinde camiler "halk üniversiteleri", fakihler ve alimler ise "bu üniversitenin hocaları" olarak tanımlanıyor!

Sol'dan Ahmet Çınar'ın haberine göre; Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde, Mersin İl Müftülüğü ortaklığıyla başlatılan, hedef kitlesi ilkokulda öğrenim gören tüm öğrenciler olan “Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında” adlı proje, “okul-cami bütünleşmesini” hedefliyor.

Projenin amacı, “İlkokul öğrencilerinin, dinde yeri olan camileri tanımalarını sağlamak, din eğitimlerine yardımcı olmak, dinde önemli yeri olan milli birlik ve kardeşlik duygusunu kavratmak” olarak açıklanıyor.

Projenin hedefi ise “Dinin dinamizminin çocuklar tarafından erken yaşlarda keşfedilmesini sağlamak” olarak ifade ediliyor.

HAFTADA 4 GÜN OKUL, 1 GÜN CAMİ
Projenin özetinde ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Din, hayatımızın bütün yönlerini belirleyen anlam arayışında en etkili faktördür. Her insanın fıtratında dine karşı bir ihtiyaç oluşmaktadır. Dinin, yaşanan hayattan soyutlanarak sadece vicdani ve deruni dünyamıza hapsetmek dinin özüne aykırı bir harekettir. İslam dininin öğrenilmesinde camilerin önemi tartışılmazdır. Cami gece-gündüz, yaz-kış, her mevsim ve saatte, kadın-erkek, büyük-küçük herkese kapıları açık olan bir eğitim ve öğretim kurumudur. Salihler, fakihler, alimler bu halk üniversitesinin hocalarıdır. Buradan hareketle ilkokul öğrencilerinde bir farkındalık oluşturmak için camiler ziyaret edilecektir. Öğrenciler haftada bir gün okula yakın camiye giderek din görevlisi tarafından yapılan sohbete katılacaktır.”

MÜFTÜLÜK İLE MİLLİ EĞİTİM ORTAK PROJESİ
Bu proje için yapılacak faaliyetler arasında ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında protokol yapılması, Müftülük ile proje mutabakatına varılması, camilerin belirlenmesi, afiş, broşür ve öğretmenler kanalıyla projenin duyurulması, projeye katılacak okul ve öğrencilerin belirlenmesi, cami ziyaretlerinde din görevlisiyle öğrencilerin söyleşmesi, bu söyleşilerin okulda diğer öğrencilere aktarılması sıralandı.

Söz konusu projenin 2015-2016 öğretim yılı bahar dönemi boyunca sürdürüleceği vurgulandı.

YÜRÜTME KURULUNDA SINIF ÖĞRETMENLERİ İLE İMAMLAR VAR
İl Proje Yürütme Kurulu’nda Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü, Proje Yürütme Komisyonu yer alırken, İlçe Proje Yürütme Kurulu’nda ise okul yöneticileri, din görevlileri ve sınıf öğretmenlerinin yer alması öngörüldü.

HANGİ OKUL HANGİ CAMİYLE BÜTÜNLEŞECEK?
Proje kapsamında Mersin’in Toroslar İlçesi’nde Osmangazi, Atatürk, Bahriye ilkokulları Zafer Camisi’yle bütünleşirken; İbrahim Karaoğlan, Osmaniye, Çavuşoğlu ilkokulları Hazreti Hamza Camisi’yle bütünleşecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)