adscode
adscode

Mühendis Adaylarına Altın Öğütler

Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) bu yıl yeni kayıt yaptıran mühendislik fakültesi öğrencilerine yönelik olarak, Üniversite ve Mühendislik Fakültesi ile fakültenin bölümleri tanıtılması amacıyla bir toplantı…

Mühendis Adaylarına Altın Öğütler
Üniversite
GAÜN Sporium’da (GAÜN Spor Kompleksi) düzenlenen ve büyük ilgi gören toplantının açılışında öğrencilere seslenen GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, bundan sonra mühendislik fakültesi öğrencileri için artık yeni bir sürecin başladığını söyledi. Prof. Dr. Bayram, “Biz farklı düşünebilen fark oluşturan yenilikçi mühendisler yetiştirmek istiyoruz. Her birinizin kendi özgüveninizle, bilginizle ve birikiminizle hayata daha farklı bakabilen ve değer katan insanlar olabilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Üniversite, sizi hayata hazırlayan önemli bir süreçtir” dedi.

Özellikle Gaziantep Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’nden doğmuş bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bayram, “Bu üniversitede Mühendislik Fakültesinin özelliği ve yeri her zaman farklıdır. Mühendislik Fakültesi üniversitemizin en büyük laboratuarıdır ve mihenk taşıdır. Üniversite-Sanayi İşbirliği’de çok önemli bir işlevi vardır. Bu fakültenin bir mensubu, bu ailenin bir bireyi olarak nerede olduğunuzun farkında olmanızı isterim. Şundan hiç kuşku duymayın ki Türkiye’de okunabilecek en iyi fakültelerden birindesiniz. Fakültemiz, alt ve üstyapısı ile, laboratuarları ile, kütüphanesi ile, hoca kadrosu güçlü bir fakülte olarak tüm Türkiye’de bilinir, saygın bir yeri vardır” diyerek, GAÜN Mühendislik Fakültesi’nden mezun olmanın Türkiye’de karşılığının çok büyük olduğunu söyledi.

Hazırlık Sınıfındaki Bir Yılı Çok İyi Değerlendirin

Gaziantep Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran bazı özellikleri olduğunu belirten Prof. Dr. Bayram, “Fakültemiz tüm derslerin tamamını İngilizce eğitimle yapar. Çünkü mühendislik için tüm dünyada şu an geçerli olan dil İngilizcedir. Bir mühendis İngilizceyi bilmezse hayatta çok başarılı olma imkânı yoktur. Teknolojinin dili artık İngilizcedir ve 41 yıldır bu fakülte bu eğitimi hiç aksatmadan İngilizce dili olarak yapar. Hazırlık sınıfı bir mühendis için en önemli sınıflardan bir tanesidir. Çünkü İngilizceyi burada öğrenirsiniz. Hazırlıktaki bir yılınızı çok iyi değerlendirin. İyi bir dil biliyorsanız derslerinizde her zaman başarılı olursunuz. Meslek hayatınızda da her zaman en öndeki mühendislerden biri olursunuz. Bu sizin için altın bir bilezik gibidir” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi hakkında güncel bilgilerin de verildiği toplantıda, Prof. Dr. Bayram; uyguladıkları “intörnlük uygulamasının” sadece Gaziantep Üniversitesi’nde olduğunu belirterek, öğrencilerden bu imkânı çok iyi bir şekilde kullanmalarını istedi. Mühendis adaylarına kendi meslekleriyle ilgili sektörel dergileri, mecmuaları takip etmeleri konusunda çağrıda bulunan Prof. Dr. Bayram’ın konuşmasından sonra GAÜN Mühendislik Fakültesi, Fakülte Sekreteri Mehmet İşbilir, mevzuat ve yönetmelikler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)