adscode
adscode

Mühendislik Fakültesi Dekanları ile YÖK'te Toplantı Yapıldı

Mühendislik eğitiminin bütün yönleri ile görüşülmesi amacıyla, 171 Mühendislik Fakültesi Dekanının katılımıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Mühendislik Fakültesi Dekanları ile YÖK'te Toplantı Yapıldı
Eğitim

 YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın moderatörlüğünde devam etti.

 
 

Toplantıda öncelikle "mühendislik eğitimi ile ilgili olarak kontenjan, kalite ve akreditasyon, üniversite-sanayi işbirliği, taban puan uygulaması, öğretim elemanı sayısının yetersizliği, ortaöğretimden yükseköğretime gelen öğrencilerin özellikle temel bilimlerdeki yetersizliği, fiziki altyapı sorunları ve bu sorunların çözümlerine dair öneriler" tartışıldı.
 
 
Ayrıca aynı içerikte farklı adlarda mühendislik bölümlerinin mevcut olduğu ve bu karmaşanın giderilmesi için mühendislik fakültesi dekanlarından oluşan bir komisyon kurulması dekanlar tarafından teklif edildi. YÖK Başkanlığınca bu teklif kabul edildi.

 
 

 Mühendislik bölümleriyle ilgili sorunların tartışılması ve çözümüne yönelik çalışmaların yapılması amacıyla dekanlarımızla birlikte bu toplantıların bundan sonra da belli aralıklarla yapılmaya devam edileceği belirtildi.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)