adscode
adscode

Mükemmel Anneler!

Doğanın bir parçası olduğumuz halde doğal yaşamayı, yerinde davranmayı, yalnızca ihtiyacımız olanı tüketmeyi, en önemlisi de doğuştan gelen içgüdüsel sezilerimizi dinlemeyi unuttuk.

Mükemmel Anneler!
Genç Blog

Bizi biz eden duygularımızı metalaştıran, hayatı bir hesap cetveline çeviren planlarımız, programlarımız, kurallarımız var. Talep ettiğimize programlanıp uğruna her türlü yola başvuranlardanız. Beklentilerimiz bizi yaşama bağlayan ihtiyaçlarımızın dışında hep daha fazlası, hep daha iyisi. En mükemmeli!

Ruh dinginliğimiz, sabrımız, tahammül sınırımız, zamanın koşulları ve bizim değişen değer yargılarımızla bertaraf ediliyor.

İnsani değerlerin metalaştığı bu çağda anne olmak da matematiksel bir işleme dönüştü…

Yeni dönem kadınları için annelik, manevi hazdan öte ‘ego tatmini’…

Mükemmel dünyaya, hesaplarına uyan bir zamanda, mükemmel çocuklar yetiştirmek için her türlü yola başvuran sayıları her geçen gün artan yeni dönem kadınları…

Mükemmeli Yaratma Programı

İş hayatını düzene sokan, maddi kaygılarından kurtulmuş kadın için sıra bir çocuk sahibi olmaya gelmiştir. Programını önceden hazırlar.

-Önce evrenin güçlü enerjisinden faydalanarak mükemmelin doğum tarihi ve cinsiyeti gezegenlerin açılarına göre hesaplanacak!

-Sonra uygun gıdalar, ilaç takviyeleri bunu destekleyecek.

-Mükemmelin anne karnında ki gelişimi an be an takip edilecek. Hastanelerde ki görüntülü cihazların mümkünse evde de temini sağlanacak.

-Zekası müzikle beslenecek! Siz dinlemeseniz de o klasik müzik dinleyecek. Ayrıca omega 1, 2, 3 …arı poleni  gibi onu zeki yapacak gıdalar tüketilecek.

-Rahat doğum için spora gidilecek, egzersiz yapılacak.

-Bebeğin gelişimiyle ilgili CD’ler kitaplar takip edilecek, internette yayınlanmış o ‘çok değerli’ bilgiler ezberlenecek.

-Evde ki ortam tehlikelerden arınacak. Odası yine zekasına etki eden renklerle bezeli  mobilyalar, duvar kağıtlarıyla süslenecek.  Kıyafeti, bezi, biberonu yine en pahalısı, ismi en çok duyulan o markalardan seçilecek. Hassasiyeti önemli.

-Hareketleri her an takip edilecek. Sık sık hastaneye gidip bebeğin görüntüsü, sağlık durumu kontrol edilecek.

-Doğarken görüntülenecek, özel fotoğrafçılar tutulacak, o anlar unutulmaz kılınacak.

-Karnını doyurmak için anne sütü, anne sütünün kalitesini arttırmak için b vitamini katkılı yiyecek, içecekler…

-Havayı nemlendiren buhar makineleri, evin ısısını otomatik ayarlayan aletler, dereceler….

-Gece ağladığında sesini size ulaştıran mikrofonlar ki isterseniz görüntülü olanları da var.

-Belki süt yetersiz kalır düşüncesiyle özel mama takviyeleri...

-Mümkünse keçi sütü…

Bunlarda sınır yok!

Öyle çok ayrıntı öyle çok hesap, öğreti, yapılması gereken var ki her şey O’nu mükemmel kılmak için.

Ve sorunlar…

Neden ağladı, neden öyle baktı, neden uyudu, neden kustu….

Hepsine, bilgi hazinesi olan internetten ulaşan anne ve yapılması gerekenlerin bu öğretilerle yeniden güncellenmesi…

Akranlarına nazaran erken yürüsün, erken konuşsun, tuvalet alışkanlığını erken kazansın hep önde olsun.

En iyi okullar, en iyi şartlar, imkanlar…

 

Model Anne!

 

Bunların hepsine uyan, her şeyi dört dörtlük yapma imkanı bulan mükemmel annelerin başkalarına yol gösterici anaç ve bilgiç tavırları, öğretileri nedense hemen ticari piyasada yer bulur. Çünkü ne gerekiyorsa hepsini yapmış, planladıklarını hayata geçirebilmiş örnek bir anne modeli olmuştur.

Okullar açılır, kitaplar yazılır, öğretmenlik, anne koçluğu yapılır.

Onlar gibi dört dörtlük olmak, mükemmeli yaratmak için çaba sarf eden kadınlarımız da doğum sonrası kiloları için spora gider, aç kalır.

Önerdiklerini tüketeceğim derken bütçesinden olur.

Onların çocukları gibi disipline, kurallara uyan, söz dinleyen çocuk yetiştirmek için bir sonraki adımın hesabını yapmaktan, anını yaşayamayan sevmeyi yarınlara bırakan, bizim mükemmel olma yolunda ki annelerimiz…

Sonuç?

Tek tip değer yargıları olan, egosu şişirilmiş, bencil, tüketmeye odaklı, sabırsız, tahammülsüz zekasıyla uğraşılmaktan, sevgiden mahrum bırakılmış, her talebi yanıt bulduğundan hayal kurmayı bile beceremediği için başkalarının düşlerini çalan bir yeni mükemmel nesil daha….

İşte bu yüzden akışına bırakılamıyor zaman.

Yarış halinde, dikkat çekmek için farklı olmaya çalışırken aslında yine kendini kopyalayan, düşleri her daim var olan azınlığı sömüren, onların emeklerini çalan yeni dönem çocukları…

Peki iyi bir anne olmak için illa bu öğretilere ihtiyaç var mı?

Elbette ki topluma faydalı bir birey yetiştirebilmek için sağlıklı, zeki çocuklara ihtiyacımız var. Ama her şeyi dozunda en doğru şekilde tüketmek gerekir.

Zaten kadın doğası gereği anneliğin gerektirdiklerini çok iyi bilir. Yeter ki iç sesini duyabilsin ve iyi bir gözlemci olmayı başarabilsin.

 

İşte doğadan güzel bir örnek:

Anne kartal kuluçka döneminde yumurtaların üzerinde yatar,bu dönemde baba kartal avlanarak anneyi besler. Yumurtaların çatlamasına iki gün kala anne avlanmaya gider. Yavrularını bekleme işini baba devralır. Anne avlanır ve geri döner. Avı güneş gören bir alana yerleştirir. Yumurtaların çatlayarak yavruların doğması için geri kalan son iki günü güneşte beklettiği avını gözeterek geçirir. Böylece av etinin güneşte pişerek iki gün sonra doğacak yavruların hazmedebileceği kıvama gelmesini sağlar.

Bu davranış öğrenilmiş bir davranış değildir!

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)