adscode
adscode

"Mülakat Kaldırılmalı, Ehliyet ve Liyakat Esas Alınmalı!"

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, öğretmen atama ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Mülakat Kaldırılmalı, Ehliyet ve Liyakat Esas Alınmalı!"
Sendikalar
Güncelleme : 01-Nov-18 09:46

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, öğretmen atama ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretici yaptığı açıklamada, 2023 eğitim vizyonu toplantısında en çok kullanılan kelimenin liyakat olduğunu ve öğretmen atamaları başta olmak üzere tüm alanlarda mülakatın kaldırılarak liyakatin esas gerektiğini ifade etti. İşte açıklamalar:

Vizyon belgesinin açıklanması sırasında en çok kullanılan kelime LİYAKAT idi. Vizyon belgesi açıklanırken mülakatın kaldırılması vurgusunu da beklerdik. Öğretmenliğe ilk adımda KPSS'den sonra uygulanan mülakat kaldırılmalıdır ve ilk düğme yanlış iliklenmeden kurtarılmalıdır.

Ehliyet ve liyakatin olmadığı yerde bir çok sorunla karşılaşmak kaçınılmazdır, nitekim günümüzde eğitim alanında bunun faturasını ödüyoruz. Bu nedenle öğretmen atamaları ve görevde yükselmeler başta olmak üzere tüm alanlarda mülakat kaldırılmalı ehliyet ve liyakat esas alınmalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)