adscode
adscode

Mülteci çocuklara proje hazırlıyoruz

Yaklaşık 200 ülke ve coğrafi bölgede kulüplerinin olduğunu vurgulayan Ravindron, "Rotary kulüplerinin tamamı mültecilere yapılacak projelere destek vermeye hazır" diye konuştu.

Mülteci çocuklara proje hazırlıyoruz
Dünyadan Haberler
Birleşmiş Milletler'de tek daimi temsilcisi olan ve dünya barışı için çalışan sivil toplum kuruluşu Rotary'nin 2015-2016 Dünya Başkanı K.R Ravindron, Türkiye'ye ziyaretinde Milliyet'e konuştu. Özellikle UNICEF ile yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Türkiye'ye geldiğini belirten Ravindron, Suriyeli mülteci çocuklar için yapılan çalışmalara katkı sağlamayı planladıklarını dile getirdi. Ravindron özetle şunları söyledi:

"Uluslarası Rotary yönetimi olarak dünyadaki mülteci sorununu tümden çözecek güce sahip değiliz. Tüm kulüplerimizi mültecilere yönelik projeler konusunda motive ediyoruz. UNICEF ile yapılan anlaşmanın temelinde eğitim ve cehaletle savaş var. Rotary kulüplerinin tamamı mültecilere yapılacak projelere destek vermeye hazır. Türkiye'den Bulgaristan veya Yunanistan'a geçen birçok mülteciye bu ülkelerdeki üyelerimiz yardımcı oluyor. Uluslarası Rotary Vakfı'ndan da destek alıyoruz. Mülteci sorunu önemli bir konu. Rotary olarak devletlerin yapacağı projelere destek olabiliriz."

UNICEF'le ortak

"UNICEF'le birlikte Suriyeli mülteci çocuklara yönelik çalışmalarımız olacak. Suriyeli çocukların eğitim gördüğü okullar var. Bu okullara Türkiye'deki kulüplerimiz tarafından maddi destek sağlanacak. Türkçe derslerin sayısını artırmak için de çalışmalarımız olacak. Bölgemizdeki 73 Rotary kulübünün 3'ü Suriyeli mültecilerle ilgili projelere soyundu. Şişli Rotary, Şişli Belediyesi ile Uyum Merkezi kuracak. Bu merkezde Suriyeli ve Türk uzmanlar, mültecilerin Türkiye'ye uyumu için çalışmalarda bulunacak. Anadolu'daki çocuk gelinler meselesine karşı da toplantı ve eğitimler düzenlemeye devam edeceğiz."

'İhtiyaçlar farklı'

"Dünya genelinde 5 ofis ve 700 çalışanımız var. BM'den daha fazla ülkede faaliyetteyiz. Yaklaşık 200 ülke ve coğrafi bölgede kulüplerimiz var. Yaptıklarımızın yıllık tutarı 1 milyar dolar. Söz gelimi Hindistan tuvalet ve okulların inşaatına, gelişmiş ülkeler gençliğin eğitimine önem veriyoruz. Afrika'da ise su ihtiyacı büyük sorun. Her bölgenin ihtiyacı farklı."

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)