adscode
adscode

Muratbey, Okullarda Türk Zekâ Oyunu Mangalayı Öğretiyor

Muratbey, çocuklar için yeni sosyal sorumluluk projesi başlattı. Okullarda, Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı çocuklara öğretecek olan Muratbey, Beyoğlu’ndaki okullara mangala oyun seti dağıtmaya…

Muratbey, Okullarda Türk Zekâ Oyunu Mangalayı Öğretiyor
Etkinlikler
Muratbey, çocuklara yönelik yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Muratbey, tarihte Türklerin geliştirdiği en eski Zekâ ve Strateji oyunu Mangala’yı ilkokullarda öğreterek, ilkokullar arası Mangala Turnuvası düzenleyecek. Pilot bölge olarak belirlenen İstanbul Beyoğlu’nda başlayan proje kapsamında ilçedeki tüm okullara 10’ar adet mangala oyun seti hediye edildi ve öğretmenlere mangala eğitim semineri düzenlendi.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, Türkiye’nin doğal, sağlıklı peynir üretiminde yenilikçi markası Muratbey olarak, toplumla olan ilişkilerinin sadece üretim ve ürünlerle sınırlamadıklarını söyledi. Kuruldukları ilk günden bu yana hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle tüm kaynaklarını toplumun hizmetine sunduklarını da vurgulayan Erol, “Yine çocuklara yönelik, yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Başkan Necmi Erol, şunları kaydetti: “Peynire zekâ katarak çocuklara peynir yemeyi sevdiren Muratbey olarak şimdi de kültürümüzden derin izler taşıyan Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’yı çocuklarımıza öğreteceğiz. Mangala, 4 bin yıllık bir geçmişe sahip bir zekâ oyunu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğretilmesi teşvik edilen, zekâ gelişimine de katkı sağlayan bu oyunun çocuklarımızla buluşturarak hem eğlenmelerini, hem de kültürel zenginliğimize sahip çıkmalarını sağlamış olacağız. Ayrıca bu tarihi oyunun gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması bakımından da önemli bir görev üstleniyoruz. Türk topluluklarında 4 bin yıllık geçmişe sahip olan oyunla birlikte binlerce öğrencimiz hem Mangala oyunu ile tanışacak hem de stratejik düşünme kabiliyetlerini geliştirecekler”

Beyoğlu’ndaki okullara mangala, öğretmenlere seminer

Projenin ilk ayağı Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle İstanbul Beyoğlu’nda başladı. İlçedeki 69 Okula Mangala Oyun Setleri hediye edildi. Ayrıca öğretmenlere mangala eğitim semineri de verildi. Projenin son ayağı ise Beyoğlu ilçesi okullararası mangala turnuvası düzenlenecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)