adscode
adscode

Mustafa Sarıgül Resmen Aday

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanlığına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvurdu.

Mustafa Sarıgül Resmen Aday
Türkiye'den Haberler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "İstanbulumuzu daha rahat, daha huzurlu, daha mutlu bir şehir haline getirmek istiyoruz. İstanbulumuzun daha rahat, daha huzurlu olması için ben ve CHP hazırdır" dedi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığına, Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığı için başvuru yapmak üzere gelen Mustafa Sarıgül, burada coşkulu kalabalık tarafından "El ele, kol kola, omuz omuza", "Çare Sarıgül", "Zamanı geldi" sloganlarıyla karşılandı. 

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile parti binasındaki konferans salonunda, basın toplantısı düzenledi.

Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, "ötekisi olmayan", hiçbir siyasi parti farkı gözetmeyen, demokratik bir yönetimle İstanbul'u kucaklamayı hedefleyen bir anlayışa sahip olduklarını söyledi. 
İstanbul'un bilimsel çalışmalara dayalı, planlı bir gelişmeye ihtiyacının olduğunu savunan Sarıgül, "Artık kentsel dönüşümü, İstanbul'da kavga olmaktan, sıkıntı olmaktan çıkaracağız. Kentsel dönüşüm yapılan yerlerde ağlayan, sızlayan, mutsuz yurttaşlarımız olmayacak. Çünkü biz kentsel dönüşüm değil, 'kentsel gelişim' yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Mustafa Sarıgül, İstanbul'un trafik sorununu raylı sistem ve deniz yollarını ön plana çıkararak ortadan kaldıracaklarını, engelliler için yapacakları çalışmalarla kenti "engelsiz" hale getireceklerini, gençlerle seferberlik başlatarak kenti bilim ve teknoloji merkezi yapacaklarını, İstanbul'u gerçek bir kültür başkenti haline getireceklerini, eğitimde ve sağlıkta bilimsel yaklaşımları ön plana çıkaracaklarını aktardı.

Hiç bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin İstanbul'da yaşayan tüm yurttaşlara güvendiğini kaydeden Sarıgül, "İnanıyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını tüm yurttaşlarımızın desteğiyle kazanacağız. Söz veriyorum, sadece bana oy veren yurttaşlarımın haklarını, hukuklarını korumayacağım. Bana oy vermeyen yurttaşlarım için de çok çalışacağım, bir dahaki seçimde onların da gönlünü alacağım. Bana oy vermeyen yurttaşlarımın da haklarını ve hukuklarını koruyacağım. Çok rahatım. Kendimi önce CHP'ye, sonra da İstanbullu yurttaşlarıma emanet ediyorum" diye konuştu. 

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP'lilere teşekkür ederek, "Gönlünüz rahat olsun. Huzurlu olun, mutlu olun. Vakit tamamdır, zamanı gelmiştir. Yolumuz açık olsun, ışığımız bol olsun. Adaylık dilekçesini değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesini CHP'ye getirecek olan bu güzel dosyamızı, İstanbul İl Başkanımıza teslim ediyorum" diyerek, dilekçesini İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ya teslim etti. 

Sorular

Mustafa Sarıgül, bir gazetecinin, "Adaylığınıza kesin gözüyle baktığınızı gözlemledim. Ancak, Gürsel Tekin'in de adaylık başvurusu söz konusu. Aday, 4 Ocak'ta açıklanacak. Bu sürece nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı: 

"Ben bütün aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum ama ben Türkiye'nin her noktasını, İstanbul'un her sokağını, büyük bölümünü geziyorum. Yurttaşlarımın umutlu bakışlarını görüyorum. İstanbullu yurttaşlarımın, haktan, adaletten yana çok iyi kararlar vereceğine inanıyorum. Benim en büyük anketlerim meydanlar. Ben gece saat 12.00'de Bağcılar'a gittiğim zaman, gece saat 02.00'de Esenler'e, sabahın saat 06.00'sında Eyüp'e gittiğim zaman, minibüslere bindiğim zaman, metrobüsleri gezdiğim zaman yurttaşlarımın ilgisini görüyorum" ifadelerini kullandı. 

Karar CHP Genel Merkezinin 

"Ön seçim konusunda ısrarlı mısınız?" şeklindeki soru üzerine, ön seçimin "bereketine ve enerjisine" inandığını, bugüne kadar partide üstlendiği gençlik kolu başkanlığı, milletvekilliği gibi görevlere hep ön seçimle geldiğini aktaran Sarıgül, "Ben sandığa inanıyorum. Ön seçime inanıyorum ama değerlendirme ve karar, CHP Genel Merkezimizindir" dedi. 

Sarıgül değil, kadrosu konuşacak

Mustafa Sarıgül, "Kentteki trafik sorununu nasıl çözeceksiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi: 

"İstanbul'da herkes CHP'den bir çözüm bekliyor. Trafikte Sarıgül değil, kadrosu konuşacak. Bir siyasetçi diyorsa ki 'Herşeyi ben biliyorum', o siyasetçi hiçbir şey bilmiyordur. Sarıgül, kadrosuyla geliyor. Ulaşımla ilgili projelerimizi açıkladığımızda bütün yurttaşlarımız, 'Beklediğimiz gün geldi' diyecekler. 

Kaset çıkarsa

Bir gazetecinin, "Siyasetin Türkiye'de nasıl olduğunu, kirli yüzünün olduğunu da biliyoruz. Seçimlerin yaklaşmasıyla bazı kasetler dönmeye başladı. Size yönelik bir saldırıda aynı şekildeki tutumunuzu sürdürecek misiniz? Sizin böyle bir endişeniz var mı?" şeklindeki sorusu üzerine Sarıgül, şunları söyledi:

"Mustafa Sarıgül, 15 yıldır belediye başkanlığı görevine devam ediyor. Bu 15 yıllık süre içinde, 20 yıldır da AK Parti ve anlayışı İstanbul'da iktidar. 13-14 yıldır da AK Parti iktidarda. Bugüne kadar Mustafa Sarıgül ile ilgili olarak en ufak, negatif bir olay söylenmemiş, bugünden sonra herhangi bir saldırı, herhangi bir yapılacak olan şey, bana değil yurttaşlarımızadır, bana değil İstanbul'da değişim isteyenleredir. O saldırılar yurttaşlarımızın demokrasi anlayışınadır, bana değil sandığadır. Sandık da o saldırıları püskürtür.

Kesinlikle ve kesinlikle biz vakur olacağız, sakin olacağız, ağırbaşlı olacağız çünkü batan güneş batıyor, doğan güneş burada."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)