adscode
adscode

MYO'lar İçin İskandinav Modeli Geliyor

Meslek yüksek okullarında İskandinav ülkelerinde uygulanan sisteme geçiliyor.Peki bu sistem neler getirecek?

MYO'lar İçin İskandinav Modeli Geliyor
Üniversite

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Ertürk, meslek yüksek okullarında İskandinav ülkelerinde uygulanan sisteme geçileceğini söyledi. 

UÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) arasında düzenlenen 'Üniversite-Sektörİşbirliği' protokolü çerçevesinde eğitime katılan 78 öğrenci, programı başarıyla tamamladı. Öğrenciler, 'Mesleki Uygulama I-II İş Yeri Eğitimi' kapsamında meslek mensuplarının bürolarında 28 hafta süresince teorik bilgilerini pratiğe çevirme şansıelde etti. 

Meslek yüksek okulu mezunlarını vasıflı eleman olarak tanımladıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Sevüktekin ise meslek yüksekokulları düzeyindeki en güzel, etkili ve verimli eğitimin İskandinav ülkelerinde verildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Sevüktekin, bu ülkelerde meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler, dünyanın her yerinde aranılan ve yüksek ücretlerle çalıştırılan vasıflı elemanlar olarak kabul edildiğini kaydetti. 

Sevüktekin, şöyle konuştu: "Bizim de hedefimiz, İskandinav ülkelerindeki bu sistemi uygulayabilmek. İskandinav ülkelerinde, öğrenciler meslek yüksek okuluna başladıkları zaman daha teorik eğitimleri başlamadan firmaya gidiyor. Firmada ilgili konuda birtakım bilgilerle donatılıyor. Sonra okulda 3 aylık teorik eğitimini alıyor. Ardından yine firmada bir aylık uygulamalı eğitimini alıyor. Ve yine 3 aylık teorik eğitimini almak üzere okula gidiyor. Böylelikle birinci süreci tamamlamış oluyor. Sonra öğrenci, 3 aylık uygulamalı eğitim ve beraberinde 3 aylık teorikeğitimini alıyor. Yani öğrenci toplamda, 3 aylık 3 tane teorik, 3 aylık 2 tane uygulamalı, 1 aylık 2 tane de uygulamalı eğitim alıyor." 

Hedeflerinin bu projeyi gerçekleştirmek olduğunu da söyleyen Sevüktekin, İskandinav ülkelerinde bu projeye katkı sağlayan firmaların birçok teşvik aldığı ve vergi indirimlerindenfaydalandırıldıklarını kaydetti. 

BSMMMO Başkanı Mesut Topçu ise vasıflı eleman yetiştiren meslek yüksek okullarını önemsediklerini belirterek, yapılan işbirliğinin önemine değindi. 

Etkinlik, öğrencilerin büro ve ofislerinde görev yaptıkları işverenlere belge takdim etmesiyle sona erdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)