adscode
adscode

Nabi Avcı'dan dershane uyarısı!

Nabi Avcı AK Partili vekilleri uyardı! Yasa tasarısı görüşmelerinde kavga çıkmamasını istedi.

Nabi Avcı'dan dershane uyarısı!
Eğitim
AKP ile Fettullah Gülen Cemaati arasında adeta siyasi kavgaya dönüşen dershane düzenlemesinin de içinde yer aldığı yasa tasarısına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Müsteşar Yusuf Tekin, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun AKP'li üyelerine brifing verdi. 

KAVGA ÇIKMAMASINI İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre, Bakan Avcı ile Müsteşar Tekin'in katıldığı AKP'li vekillerle yapılan toplantı dün Bakanlık binasında gerçekleştirildi. AKP'li vekiller, yasa tasarısına ilişkin Bakan Avcı detaylı şekilde bilgilendirildi ve yasa tasarısının komisyondaki görüşmeleri sırasında Bakanlığın temel savunma argümanları paylaşıldı. 

DOĞRU TEMELLER ÜZERİNDEN SAVUNLMASI İSTENDİ

Bakanlığın bilgilendirme toplantısının, yasa tasarısının Meclis sürecindeki görüşmeleri sırasında AKP'lilerce "doğru" temeller üzerinden savunulması amaçlı olduğu öğrenilirken, özellikle 2012 yılında "4+4+4" eğitim sisteminin Meclis'teki yasalaşma sürecinde yaşananların da bilgilendirme toplantısının gerekçelerinden birini oluşturduğu belirtildi. 2012 yılındaki görüşmelerinde Nabi Avcı komisyon başkanlığı yapmış; komisyonda AKP'li vekillerin muhalefetin ve sivil toplum kuruluşlarının eleştirilerine net yanıtlar verememesi dikkat çekmişti. AKP'li vekiller açısından "4+4+4'teki görüntünün ortaya çıkmaması için önceden önlem alınmasının amaçlandığı ve bu doğrultuda vekillerin detaylı şekilde bilgilendirildiği kaydedildi.  
www.kamudanhaber.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)