adscode
adscode

NAKİL DEĞİL, VAKİT SÜRECİ!

LGS Yerleştirmeye Esas 1. nakil süreci 6 Ağustos itibariyle başladı.

NAKİL DEĞİL, VAKİT SÜRECİ!
Konuk Yazar
1. Nakil tercihleri 10 Ağustos’a kadar devam edecek ve nakiller için 3 aşama daha olup nakil tercihleri dört aşamada  6 Eylül’e kadar yapılacak. Öncelikle bu süreçle ilgili birçok soru işareti öğrencilerde ve en çok da velilerde giderilmedi ve giderilemeyecek. 

Tercih edilebilecek okul sayısı 5 olmasına rağmen kontenjan sayısının hiç olmaması yapılan bu tercihin boşuna vakit kaybı olduğunu göstermekte. 

Bu süreçte büyük bir kısım ‘’neresi çıkarsa bahtımıza’’ düşüncesi içerisinde. Durum böyle olunca ilk sonuçlar açıklandığından beri üst komşusu en yakın ve en güzel yere yerleşmiş, alt katta oturan ve üst komşusundan iyi bir dilimde ve puanda olan öğrencinin açıkta kalmış olması durumunu hiçbir eğitimci açıklayamaz. Velilerden dinlediğimiz bu ve buna benzer durumlar sürecin iyiye giden bir süreçte olmadığını apaçık gözler önüne sermekte.

Çoğu veli oturduğu semtten dolayı yerel yerleştirmeden oldukça mutsuz olmakla birlikte bu durumun tam tersi durumda olanlar durumdan oldukça memnun. 

Velilere tavsiyem; çocuğunuzu göndermeye çalıştığınız okulları iyi araştırın. Elbette çevre çok önemli fakat içerik olarak bilgi sahibi olmamamız çocuğumuzun geleceğini etkileyen en büyük etkenlerden biri.

Hiçbir anne baba ‘’tercihim tutsun, okul olsun da okusun’’ düşüncesiyle tercih yapmamalı. 

Çünkü sağlıklı bir lise hayatı, doğru bir okul; çocuğunuzun kendini geliştireceği, yeteneklerini keşfedeceği, bildiklerine yenisini ekleyeceği, kendini üniversiteye gitmek için hazırlayacağı yerdir yani kısacası çocuğumuzun hayatı…

4. Nakil sonuçlarının açıklanacağı 8 Eylül günü geldiğinde sizler mutsuz bir şekilde o güne gelmeden, mağdur olmadan ve okullar açıldığında açıkta kalmadan, iyi tercihler yapmanız dileğimle…

Büşra AKDAĞ
Müdür-Yrd Tarih Öğretmeni

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)