adscode
adscode

Nakil yapamayan açık liseye geçiyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında lise yerleştirmelerinde yaşanan skandallar artık velileri usandırdı.

Nakil yapamayan açık liseye geçiyor
Sınavlar
Çocuğu istemediği için ya da evinden kilometrelerce uzaklıktaki bir okula yerleştirilen velilerin çilesine nakiller de çare olmadı. Nakilden umudunu kesen kimi veliler çocuğunu özel okula kaydettirirken kimileri de açıköğretime kaydını aldırdı.

    Açıköğretim lisesine kaydolanlardan biri de Manisa Turgutlu’da yaşayan ve ilçe merkezine 22 kilometre uzaklıktaki Urganlı Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirilen Özcan Demir. Tüm nakil çabalarına rağmen kaydı aldıramayan aile, çareyi çocuklarını açıköğretim lisesine kaydettirmekte buldu. “İlçe merkezinde bu kadar çok lise varken neden Urganlı’ya verildiğini anlamıyorum.” diyen anne Zeynur Demir, “TEOG denen sistemle her şeyi allak bullak ettiler. Çocuğumuzu ısrarla daha yakın bir okula almaya çalıştık. Ancak bu konuda hiçbir şekilde yardımcı olunmadı. Anlaşılan bakanlık, çocukları okula kazandırmaktan ziyade uzaklaştırmaktan yana.” eleştirisini yaptı.

    Nakil yaptıramayınca çocuklarının da isteğiyle açıköğretim lisesine kayıt yaptıran Zeynur Demir, “Ne kadar uğraştıysak da kaydı yakın bir okula aldıramadık. Çocuğumuz da Urganlı’daki okula gitmeyeceğini söyleyince tek çare açıköğretim lisesi oldu.” dedi. Öğrenci Özcan Demir ise “Benimle birlikte birkaç arkadaşım daha nakillerini yakın okullara aldıramadığı için açıköğretim lisesine kayıt yaptırdı.” diyerek yalnız olmadığını belirtti.

    İstanbul Fatih’te yaşayan Fırat Kalır da, Büyükada İmam Hatip Lisesi’ne yerleştirildi. Tercih etmemesine rağmen oğlunun bu okula yerleşmesinden şikayetçi olan baba İdris Kalır, “Ne hakla çocuğumun geleceği ile oynuyorlar? ‘Okumasın, dağa çıksın, eline silah alsın’ mı demek istiyorlar?” diye tepki gösterdi. 5 haftadır oğlunun naklini Fatih’e aldırmaya çalıştıklarını söyleyen İdris Kalır, “Bu yaştaki çocuk her gün Adalar’a nasıl gidip gelecek? Evinden okula varmak için 4 vesait değiştirip 5 saatte ancak gidebilir. Bu zulüm değil de nedir?” diye sordu. Fatih’teki Kocamustafapaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yerleşmesi için dilekçe verdiklerini ancak hâlâ beklemede olduklarını söyleyen Kalır, “Oğlum 2 haftadır okula gidemiyor. Hangi okula yerleşeceğini bilmediğimiz için okul alışverişini dahi yapamadık.” diye konuşuyor.
ZAMAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)