adscode
adscode

NASA, Apollo programında 8000 fotoğraf paylaştı!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi Başkanlığı yani NASA’nın 1961 ve 1975 yılları arasında yürüttüğü başarılı Apollo programına dair 8000’den fazla fotoğraf yayınlandı!

NASA, Apollo programında 8000 fotoğraf paylaştı!
Bilim Teknoloji

Tüm Apollo uçuşlarını kapsayan binlerce fotoğrafa ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İnsanlık tarihinin en büyük gelişmelerinden biri olan Apollo Programı, Ay’a yolculuğu mümkün kılmış ve teknolojik gelişmelere büyük katkı sağlamıştır. Bu program kapsamında gerçekleştirilen başarılı ve başarısız uçuşlar kitaplara ve sinema filmlerine konu olmuştur. Özellikle havacılık dünyası için bir mihenk taşı olan bu programı artık daha yakından tanıma fırsatına sahibiz.

NASA, Flickr üzerinden, Apollo programına ait 8000’den fazla fotoğrafı paylaştı. Apollo 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ve 17’ye ait olan fotoğraflarla adeta bir Ay ve uzay turu yapabilirsiniz. Ay yüzeyinden, uzay araçlarının içerisinden ve atmosferden binlerce fotoğrafın hepsine artık tek bir sayfadan ulaşmak mümkün.

Tabii bazı uçuşlar başarısızlıkla sonuçlandığı için her uçuşta Ay görüntüleri yer almıyor. Ancak uzay mekiğinin içerisinden astronotların görüntülere ve atmosferden karelere ulaşabilirsiniz. Fotoğrafların bir kısmı siyah-beyaz yayınlanmış olsa da çoğu renkli ve yüksek çözünürlüklü.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)