adscode
adscode

NASA bir kez daha çuvalladı!

NASA, geçen yıl denediği ve sorun yaşadığı deneyini bir kez daha gerçekleştirdi.

NASA bir kez daha çuvalladı!
Bilim Teknoloji


Kızıl Gezegen’e yapılacak yolculuklarda kullanılması planlanan araç ikinci defa parçalandı. Amerikan Havacılık ve Uzay dairesi NASA, gelecekte Mars’a yapılabilecek yolculuklarda kullanılması planlanan uçan dairesini, ikinci kez denedi.

Hawaii’de yapılan deneyde kısmi başarı elde edildi. Uçan daireyi taşıyan paraşüt, Pasifik Okyanusu üzerinde açıldıktan kısa süre sonra parçalandı.

Düşük yoğunluklu süpersonik hız kesici olarak bilinen uçan daire şeklindeki araç okyanusa indi. Geçen yıl yapılan ilk deneyde de benzer bir sorun yaşanmıştı.

NASA, Mars yüzeyinde cam kalıntıları bulunduğunu açıkladı. Mars gezegeninin yüzeyinde cam katmanları bulundu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’dan yapılan açıklamada çok sayıda kraterde rastlanan cam kalıntılarının örneğin meteoritlerin çarpması sırasında açığa çıkan ısı yoluyla oluştuğu kaydedildi.

Buluntulara 2006 yılından beri Kızıl Gezegen etrafında dönen Mars Yörünge Keşif Aracı; “Reconnaissance Orbiter-MRO” sayesinde ulaşıldığı bildirildi. MRO, gezegen yüzeyinden ışık yansımaları yoluyla ölçümler yapıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)