adscode
adscode

NASA kapılarını halka açtı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzay robotları üzerinde çalışma yapan birimi JPL (Jet Propulsion Laboratory) kapılarını iki günlüğüne halka açtı.

NASA kapılarını halka açtı
Bilim Teknoloji
NASA'nın önemli merkezinden JPL'nin California eyaletine bağlı Pasadena şehrindeki yerleşkesinde halka açık ücretsiz etkinlikte "Evrenimize hoş geldiniz" ana temasıyla uzay bilimleri ve teknolojilerine meraklı kişilere NASA'nın çalışma alanları tanıtıldı.
Ziyaretçiler, görevli uzmanlar eşliğinde, JPL tarafından üretilen robotlar ve uzay araçları hakkında bilgi alarak uzay bilimcilerinin ve mühendislerin uzayın sırlarını keşfetme maceralarına ortak oldu.


JPL'de görevli Türk astrofizikçi Umut Yıldız, yaptığı açıklamada, JPL'nin kapılarının halka açılmasıyla 2 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 45 bin ziyaretçiye birimin çalışmaları ve büyük projelerini gösterme imkanı bulduklarını belirterek "JPL, kuruluşundan bu yana Güneş Sistemimizdeki neredeyse bütün gezegenlere robotlar ve uzay araçları gönderdi. Bu etkinliğe katılarak bizim heyecanımıza ortak olan çocuklar geleceğin Mars astronotları ya da oraya gidecek robotların mühendisleri olmak üzere belki de kararlarını bugün burada verdiler. Bu da bize halka açık etkinliğin ne derece önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

İki gün boyunca JPL'nin farklı binalarında uzun kuyruklar oluşturan ziyaretçiler, JPL Misyon Kontrol Merkezi'nde tura çıkarak Mars Bilim Laboratuvarı dahil birçok JPL laboratuvarını gezme imkanı buldu, Uzay Aracı Montaj Tesisleri'nde henüz yapım aşamasındaki projelere ait donanımları yakından inceledi.
Ziyaretçiler ayrıca NASA'nın yer yörünge uyduları ve JPL robotik uzay araçları hakkında bilgi alarak üç boyutlu uzay misyon sunumlarını izleme şansı elde etti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)