adscode
adscode

NASA, Mars'taki okyanusun büyüklüğünü belirledi

NASA, bilim dünyasının en tartışmalı konularından birine açıklık getirdi. Mars hakkında araştırmalar yapan NASA ekibi, milyonlarca yıl önce 'Kızıl Gezegen'in yüzeyini kaplayan okyanusun büyüklüğünü belirledi.

NASA, Mars'taki okyanusun büyüklüğünü belirledi
Dünyadan Haberler
Mars üzerine çalışmalar yürüten bilim insanları  'Kızıl Gezegen'in yüzeyinin bir zamanlar okyanus ve denizlere ev sahipliği yaptığını iddia ediyorlardı.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için çalışan uzmanlar, bu iddiayı bir adım öteye götürdü ve gezegenin milyonlarca yıl önce sahip olduğu okyanusun büyüklüğünü belirledi.

Mars'ın en az Arktik Okyanusu kadar büyük bir okyanusa sahip olduğunu belirten araştırmacılar, 'Kızıl Gezegen'in atmosferinin incelenmesinin ardından gezegendeki suyun 4.2 milyar yıl önce yok olduğunu saptadı.

MARS'TA YAŞAM VAR MI?

Gezegenlerde hayatın oluşması için adeta olmazsa olmaz olan suyun Mars'ta bulunması eski bir tartışmanın yeniden alevlenmesine sebep oldu. Bir zamanlar yüzeyinde su bulunduğunun belirlenmesinin ardından gezegenin bir yaşam formuna ev sahipliği yapıp yapmadığı yüksek sesle tartışılmaya başlandı.
İngiliz Leicester Üniversitesi ve NASA için çalışan John Bridges, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Mars'ın milyonlarca yıl önce denizlere, deltalara ve okyanuslara sahip olduğunu biliyoruz. Bana göre bu durum Mars'ın bir zamanlar yaşanılabilir bir ortama sahip olduğunu kanıtlıyor. Ancak elimizdeki veriler göz önüne alındığında milyonlarca yıl önce Mars'ta yaşam olup olmadığını belirlememiz şu an için mümkün değil" ifadelerini kullandı.


ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)