adscode
adscode

NASA'dan 17 Bin Uzay Fotoğrafı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından uzay görevleri sırasında çekilen 17 bin fotoğraf ve video kayıtları kamuoyu ile paylaşıldı.

NASA'dan 17 Bin Uzay Fotoğrafı
Dünyadan Haberler
NASA'nın fonladığı Ay ve Gezegen Enstitüsü (LPI) tarafından basına verilen fotoğraflarda 45 yıl önce Ay'ın yörüngesinde bulunan Apollo 8 uzay mekiği astronotlarının çektiği karelerden, Ay'a ayak basan ekibin yer aldığı Apollo 11'e kadar pek çok önemli görüntü bulunuyor. Toplamda 33 astronotun çektiği fotoğraflar daha çok ayın yüzeyi, toprak yapısı, Dünya'nın Ay'dan nasıl göründüğü ayrıntıları üzerine odaklanıyor. Yine de bazı astronotların manzaranın etkisinde kalarak izinsiz bir şekilde çekimler yaptığı görülüyor. Mesela Dünya'nın Ay'ın üzerinde yükseldiği görülen kare emirlere karşı gelinerek çekilmiş. Videolarda ise astronotların bu izinsiz çekimlerle ilgili tartıştıkları ve "o fotoğrafı çekmen programda yer almıyor" diyerek birbirlerini uyardıkları görülüyor.


APOLLO 13 DE VAR

Fotoğrafları çeken astronotlar arasında Ay'a ilk kez ayak basan ünlü isim Neil Armstrong da bulunuyor. Fotoğraflar arasındaki en ilginç kareler ise oksijen tankında yaşanan patlama nedeniyle dünyaya 1970'te zar zor dönen Apollo 13'e ait. Ay'a insanlı olarak gerçekleştirilen üçüncü yolculuk sırasında mekikte yaşanan olay sırasında "Houston bir problemimiz var" sözü duyulmuş ve uzay filmlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmişti. Fotoğraflarda bu oksijen tankının tamiri ve mekiğin dünyaya sağ salim inmesini sağlayan operasyonun nasıl yapıldığı da gözler önüne seriliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)