adscode
adscode

NASA’dan İlham Aldı Fıtığı Tarihe Karıştırdı

Son yıllarda bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde başarı ile kullanılan DRX9000 Spinal Dekompresyon traksiyon sistemi ile fıtıklarda küçülmeler olduğu, Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü ve Fonksiyon…

NASA’dan İlham Aldı Fıtığı Tarihe Karıştırdı
Türkiye'den Haberler
Son yıllarda bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde başarı ile kullanılan DRX9000 Spinal Dekompresyon traksiyon sistemi ile fıtıklarda küçülmeler olduğu, Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü ve Fonksiyon Manuel Fizyoterapi Kliniği’nin işbirliği sonucu 250 kişi üzerinde yapılan araştırma ile kanıtlandı.

NASA Uzay araştırmalarında , astronotların uzay yolculuklarında yerçekimsiz ortamda bel ağrılarının geçtiğini ve disk aralıklarının genişlediğinin gözlemlenmesi üzerine geliştirilen DRX9000 Spinal Dekompresyon cihazının bel ve boyun fıtığı tedavisinde %98 başarı gösterdiği 250 kişi üzerinde yapılan yapılan araştırma ile kanıtlandı.

Fonksiyon Manuel Terapi ve Fizyoterapi Kliniği’nin sorumlusu uzman fizyoterapist Elif Özkaleli Vardar,  altı yıldır bu sistem ile tedavi edilen binlerce danışanı takip ettiklerini ve son derece spesifik traksiyon sistemi olan DRX9000 Spinal Dekompresyonun diskin içerisinde negatif basınç sağlayarak fıtığın büyüklüğünde azalmaya yardımcı olduğunu söyledi. Danışanların sadece şikayetlerinde değil MR bulgularında da anlamlı azalmalar ve düzelmeler görüldü.

Manuel terapi teknikleri DRX9000 Spinal Dekompresyon sistemi ve egzersiz tedavisinin karşılaştırıldığı bir çalışma yapılan klinikte bu sistemin başarı oranı %98, fıtığın tekrarlama oranı ise %2 olarak kaydedilmiştir.

Cerrahi sonrası şikayetleri ve ağrıları devam eden danışanlarda da güvenle kullanılan bu sistem, farklı seviyelerde açısal, spesifik, aksiyel, distraksiyon çekim kuvveti uygulayarak etkili dekompresyon ( basınç azaltma ) yapabilmektedir.

Uzun dönemli sonuçlarında da oldukça başarılı olan sistemle danışanların cerrahi gereklilikleri azaltılabilmektedir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)