adscode
adscode

Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde

Sokak çocuklarının sorunlarını da irdelediği sergisi "Büyümek ve Öğrenmek" 20 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.…

Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde
Üniversite

Resimlerinin ana temasını, çocuk ve çocuk dünyası oluşturan Ressam Meral Koraltan Vuran'ın, güncel yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sokak çocuklarının sorunlarını da irdelediği sergisi "Büyümek ve Öğrenmek" 20 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.



2010 yılından bu yana çalışmalarını İzmir'deki atölyesinde sürdüren Ressam Meral Koraltan Vuran, 2003 yılından bu yana verdiği resim eğitimlerinin yanı sıra kişisel ve karma sergilerde eserlerini sergilemeyi sürdürüyor. Eserleri katıldığı teması yalnızda İzmir'e konu alan İzmir'in Renkleri Ulusal Resim Yarışması gibi yarışmalarda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan sanatçı, "Büyümek ve Öğrenmek" temasında buluşturduğu eserlerini 20 Ekim'den itibaren İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunacak.
 
İç dünyasını, çocuklardan ilham alarak coşkulu teknik ve renkli çalışmalarla dışa vuran sanatçı, "Büyümek ve Öğrenmek" sergisinde, ilhamının temeline dönüp konu olarak "çocuk" imgesini irdeliyor. Sanatçı, her yeni yaşıyla beraber "büyürken" dünyanın hırslarını, şiddetini anlayan ve hayat kaosunu daha da fazla yaşayan masum yüzlü, çıplak ayaklı çocukların, doğuştan var olan mutlu, umutlu, neşeli masumiyetini kaybetmesini veya korumasını "öğrenmelerini" resmediyor.
 
Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı - İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi'nde 20 Ekim-6 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergisine tüm sanatseverler davetlidir.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)