adscode
adscode

​ Neden 925 Ayar Gümüş?

Gümüş periyodik çizelgede IB grubunda yer alan periyodik bir elementtir.

​ Neden 925 Ayar Gümüş?
Türkiye'den Haberler

Neden 925 Ayar Gümüş?

 
Gümüş periyodik çizelgede IB grubunda yer alan periyodik bir elementtir. Tarihi çok eski zamanlara dayanan gümüş Mısırlılar tarafından 3100 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Parlak beyaz renkte olan gümüş, altından daha sert ve kolay işlenebilen bir metaldir. Gümüş ayarları binlik sistem içerisinde belirlenir. En saf gümüşün değeri 1000 olarak kabul edilir. Yaygın olarak mücevher ve takı yapımında ‘’Sterling Silver’’ olarak bilinen 925 ayar gümüş kullanılır. 925 Ayar Gümüş %92,5 gümüş ve %7,5 bakırdan oluşmaktadır. Bakır ile bu oranlarda sağlanan bileşim gümüş takılar için ideal bir karışım özelliği taşımaktadır. Tasarımcılar için harika bir Gümüş Takı malzemesi oluşturan 925 ayar gümüş Avrupa standartlarında kabul görmüş gümüş ayarıdır.

925 Ayar Gümüş Takılar


Takı tasarımcılarının kullandığı 925 ayar gümüş, Gümüş Takı yapımı için ideal bir gümüş ayarıdır. Özellikle bayanların severek kullandığı ziynet eşyalarının birçoğu 925 ayar gümüş ile yapılır. Gümüş takı almak isteyen kişiler özellikle 925 ayar gümüş olmasına dikkat ederler. Gümüş değeri yüksek olan ve parlak görünümü ile çok tercih edilen 925 Ayar Gümüş takılar içerisinde yüzükler, kolyeler, bileklikler, halhallar, kolye uçları, küpeler gibi akla gelebilecek tüm süs eşyası olarak takılan gümüş takılar bulunmaktadır. Gümüş takılar 925 ayar gümüşten yapıldığında oksitlenme oranı düşük olduğundan uzun yıllar aynı parlaklık, canlılık ve güzellikte kullanılabilir.

925 Ayar Gümüş Takılar Nasıl Temizlenir



925 Ayar Gümüş takılar hakiki gümüş takılar olduğundan temizliğinin dikkatle yapılmasında fayda vardır. Gümüş takıları temizlemek için piyasada satılan gümüş temizleme sularından kullanabilirsiniz. Güvendiğiniz bir markanın gümüş temizleme suyunu pamuğa damlatıp gümüşlerinizi silebilirsiniz. Eğer gümüş temizleme suyunuz yoksa ve o an için gümüşlerinizi temizlemeniz gerekiyorsa en güvenli temizleyici sirkedir. Bir kap suyun içerisine 2 kaşık sirke ve bir adet kabartma tozu ilave edin. Kabarma tozu eridiğinde bu sirkeli suya gümüş takılarınızı koyarak bir süre bekletip sonra silin. Pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz. Özellikle Gümüş yüzük temizliği için karbonat ve tuz gibi takıları çizebilecek maddeler kullanmayınız.

925 Ayar Gümüş Ürünleri Nasıl Kullanılmalı

Doğallığı gereği gümüş ürünlerinin sıcaklık, ortam nemi ve iklimsel şartlar nedeniyle farklı etkilenmeler yaşayabilmektedir. Bu da ürünlerin kararmasına sebep olabiliyor. Gümüşün kararmasını önlemek de hiç zor değil. Mia Vento’nun da özel olarak kullanmış olduğu rodyum, altın ve rose kaplamalar sayesinde takınızın ilk günkü parlaklığını koruması sağlanabiliyor. Kaplama yapılan ya da yapılmayan gümüş ürünleri kullanmadığınız zamanlarda ışıktan uzak bir konumda kapalı kutusunda muhafaza etmenizi mutlaka öneririz. Genellikle birçok gümüş üreticisi ürünlerini kararmaya karşı garanti altına almaktadır ve dilediğiniz zaman götürerek bakımını yaptırabilirsiniz.
Gümüş yüzüklerin kullanımı ve bakımı ile ilgili bizlere bilgi sağlayan 40 yıllık tecrübesiyle sektörde hizmet veren www.miavento.com ailesine teşekkürler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)