adscode
adscode

Neden İrlanda Dil Okulları?

Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin son zamanlarda en sık tercih ettikleri yerlerden biri de İrlanda’dır. ​

Neden İrlanda Dil Okulları?
Türkiye'den Haberler
Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin son zamanlarda en sık tercih ettikleri yerlerden biri de İrlanda’dır.

İrlanda, uzun zamanlardan bu yana İngiliz himayesi altında olduğu için kültürel etkileri altında kalmıştır. Bununla birlikte resmi dili “Kelt” olan ülkenin ikinci resmi dili de İngilizcedir. İngilizce, dünyanın en çok rağbet gören dilidir, nedenleri ise oldukça fazladır. Dünya dili olarak kabul edilmesi, dil sahibi ülkelerin ekonomik anlamda dünyada hüküm sürmeleri ve gelişmişlik bakımından önde gelen medeni ülkeler olduğundan haliyle dünya genelinde adlarını duyurmayı başarıyorlar, tabi ki bu da iş dünyası başta olmak üzere yaşam alanının her alanında kendinden söz ettirmesini etkiliyor. İrlanda dil okulları ise yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin en gözde tercihleri arasında yer alıyor. Bunun nedenleri de yine en az İngilizce dili kadar fazladır. Başta ekonomik istikrar bakımından ülkenin ilerlemiş bir yapıya sahip olması, dil olarak İngilizcenin yaygın olması, sosyal ve kültürel anlamda çeşitliliklere yer vermesi gibi nedenler İrlanda’da dil eğitimi almayı önemli bir yere getiriyor. Bir de yaşam koşulları bakımından ülke, dünyanın birçok ülkesine göre daha etiktir. Gerek insan hakları, gerek uluslararası öğrencilere sunulan haklar ve gerekse de öğrencilik döneminde sunulan çalışma olanakları gibi birçok etken ülkenin daha fazla tercih edilmesini etkiliyor. Tabi ki daha da önemlisi, dünyanın en kaliteli dil okullarının ülkede bulunması da yine büyük etkilerin nedenlerinden biridir.



İrlanda’da yaşam pahalı mı?

Büyük Britanya Adası’nın batısında konuşlanan İrlanda, doğal güzelliği ile baş döndürücü bir yapıya sahiptir. Özellikle de insanlarının sıcakkanlı olması buraya gelen öğrenciler için büyük bir avantaja dönüşüyor. Sıcak yaklaşımları sayesinde yabancılık çekmeden eğitimlerine devam edebilen öğrenciler, sosyal alanlardan yararlanabilme konusunda da neredeyse ülke vatandaşları ile aynı şartlara sahip olabilmektedirler. Viking mimarisini yansıtması, doğal güzellikler bakımından zengin olması ve daha da önemlisi bir ada ülkesi olması İrlanda’yı çekici kılan özellikleridir. Yaşam pahalılığı konusuna gelince; İrlanda dil okulları ile eğitim görmek isteyen öğrenciler, öncelikle maddi anlamda güçlü olmak zorundadırlar. Her ne kadar diğer ülkelere göre daha uygun maliyetlere sahip bir ülke de olsa, Avrupa sınırlarına yakın olması Türkiye’ye göre daha pahalı bir ülke olmasın etkiliyor ama şunu da belirmekte fayda var; ülke müreffeh bir yapıya sahiptir, insanlar istedikleri gibi yaşam stiline bürünme hakkına sahipler. Yani anlayacağınız tam bir özgürlükler ülkesidir. Tüm bu özellikleri bir araya getirdiğinizde yaşam koşullarının biraz daha pahalı olmasını herhalde yadırgamazsınız.

İrlanda dil okullarında İngilizce eğitimi

Genel İngilizce, Sınav Hazırlık İngilizcesi, Akademik İngilizce ve İş İngilizcesi gibi önemli 4 alanda eğitim programlarının düzenlendiği İrlanda’da herkes kendine göre bir program seçme hakkına sahiptir. Ama önemli olan bir detayı atlatmadan söylemek gerekiyor; tercihler yapılmadan önce kesinlikle bir danışmana danışarak tercih yapmanızı öneririz. Alanında deneyimli ve uzun zamandan bu yana hizmet veren danışmanlarımız ile görüşerek İrlanda dil okulları hakkında kapsamlı bilgilere ulaşabilir, başvuru sürecinde neler yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve en kaliteli okullarda eğitim almanın avantajlarını değerlendirerek buna göre kararınızı verebilirsiniz. Kaliteli eğitim sonucunda istediğiniz gibi kariyer yaparak alanınızda başarılı olmanın keyfini sürebilirsiniz. Sitemizde yer alan bilgilerden faydalanarak da aynı zamanda okullar hakkında detaylara ulaşarak karar verebilirsiniz.

Detaylı bilgi için http://www.bogaziciedu.com/irlanda-dil-okullari/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)