adscode
adscode

"Nerden Geldik Buraya"

Türkiye'nin yakın geçmişi ile bugünü arasındaki ilişkiyi görünür kılmayı amaçlayan "Nerden Geldik Buraya" isimli sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"Nerden Geldik Buraya"
Kültür Sanat
SALT Beyoğlu ve SALT Galata Sanat Galerileri'nde ziyarete açılan sergiye ilişkin AA muhabirine bilgi veren organizatör Merve Elveren, serginin 12 Eylül 1980'den 1993'ün sonlarına kadar geçen dönemi kapsadığını belirtti.
Bu dönemde farklı gruplar içinde birliktelikler sağlandığını kaydeden Elveren, "Serginin araştırma sürecinde 1970'lerde yan yana gelmeyen insanların 1980'lerde nasıl yan yana geldiklerini gördük. Sergi boyunca üç katta da bunun halka yansımalarını görüyorsunuz" dedi.
Elveren, sergiyi kronolojik gruplar halinde ayırmadıklarını dile getirerek, "O dönemde bir filmi, partinin kuruluşundan ayırmak çok zor oluyor. Bir konser ile imza kampanyasını ayırmak da çok zor. 1980'lerde bunlar iç içe geçmiş durumda olduğu için sergide de böyle bir gidiş var" diye konuştu.
Organizatör Erman Ata Uncu da veri toplama aşamasında farklı kaynaklar ve kişisel arşivlerden yaralandıklarını aktararak, "Sergideki dergiler, Salt Galata'nın kendi arşivinden ve sahaflardan toplandı. Fotoğrafların büyük bir kısmı ise o dönem Sokak Gazetesi'nde çalışan Yücel Tunca'nın kendi arşivinden alındı" ifadelerini kullandı.
12 Eylül darbesinden sonra ortaya çıkan toplumsal hareketler ve popüler kültür öğeleri üzerinden Türkiye'nin yakın geçmişini gözler önüne seren sergide, reklam filmi, dergi, fotoğraf, video gibi arşiv materyalleri ve sinemadan örneklerle 1980'ler değerlendiriliyor.
Sergi, 29 Kasım’a kadar görülebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)