adscode
adscode

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

...

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Muhsin Kar

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Niğde

Akademik birimleri: 10 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, 6 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 28.050

Akademik personel sayısı: 943 akademik personeli var.

Burs olanakları: Üniversiteniz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ne yerleşerek kayıt yaptıran lisans öğrencilerine 5 yıl boyunca 9 ay süreyle, yüksek lisansa 24 ay süreyle, doktoraya 48 ay süreyle başarı endeksli burs veriyor.

Yurt olanakları: Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının büyük bir bölümü merkez yerleşkede bulunan ve öğrenci sayısına göre yeterli kapasiteye sahip olan KYK yurtları ve özel yurtlar aracılığıyla yürütülmekte. 11.208 yatak kapasitesine sahip, 10’u KYK’ya ait olmak üzere 11 yurt var.

Öğrenci kulübü sayısı: 64 öğrenci kulübü mevcut.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi uluslararası bir üniversite olabilmek için sadece AB ülkeleriyle değil dünyanın pek çok ülkesiyle de işbirliği yapmaya devam etmekte. Üniversite bu kapsamda 40 protokol anlaşması imzaladı. Erasmus+ kapsamında öğrenci ve personel hareketliliğini artırıp 2021’e kadar akredite oldu. 2010-2011’den itibaren Farabi ile öğrenci değişimine başladı. 2013-2014’ten itibaren Mevlana kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve personel değişimi yapmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Kurulduğu günden bu yana gelişmesini sürdüren ve bugün İç Anadolu’da katılımcı, güçlü ve atak bir eğitim-öğretim kurumu haline gelen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; içinde bulunduğumuz çağın bölgemiz ve ülkemiz iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayıp, hedeflere ulaşmayı sağlayan beceriler geliştirecek şekilde düzenlenmiş akademik programlar ve eğitim öğretim stratejilerine sahiptir. Bilim ve Akademik İşbirliği Anlaşması gibi uluslararası öğrenci değişim programlarını başarıyla uygulayan ve yurt dışında 200’e yakın anlaşması bulunan, Türkiye’nin en hızlı gelişen üniversitelerindendir. Kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarları, yurtları, spor tesisleri, kafeteryalarıyla bir üniversite kampüsünde bulunması gereken temel olanaklara sahip olan üniversite; öğrenci kulüplerinin etkinlikleri, tiyatro ve sinema gösterimleri, festivaller, konserler, sergiler, şenlikler, konferanslar, söyleşiler ve diğer faaliyetlerle öğrencilerine zengin bir kültür ve sanat atmosferi sunmakta.

İletişim bilgisi: www.ohu.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)