adscode
adscode

Notaları 'altına'çevirdi

​Edirne'de, müzisyen bir ailenin çocuğu olan klarnet virtüözü Ferec Akbarov, yarışmalarda kazandığı ödüllerle aldığı altın klarnetle Türkiye'yi temsil edecek.

Notaları 'altına'çevirdi
Kültür Sanat
Edirne'de, müzisyen bir ailenin çocuğu olan klarnet virtüözü Ferec Akbarov, yarışmalarda kazandığı ödüllerle aldığı altın klarnetle Türkiye'yi temsil edecek.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi anne ve babasından da etkilenerek klarnetle tanışan 24 yaşındaki Ferec Akbarov, konservatuvardan sonra müzik eğitimine, yüksek lisans alanında İtalya Bruno Maderna Üniversitesi Konservatuvarında devam etti.

İtalya'daki eğitimi sırasında katıldığı yarışmalarda önemli dereceler elde eden Akbarov, kazandığı para ödülleriyle yaklaşık 15 bin lira değerinde altın kaplama klarnet aldı.

AA muhabirine açıklama yapan Akbarov, Türkiye'de sadece kendisinde altın kaplama klarnet olduğunu belirterek, Türkiye'yi bundan sonra altın klarnetiyle temsil etmek istediğini ifade etti.

Çocukken babasının provalarına katıldığını, böylece müziğe ilgisinin başladığını anlatan Akbarov, "Babam Azerbaycan Devlet Operası'nda birinci klarnet olarak çalışıyordu. Kendisiyle birlikte provalara ve konserlere devamlı giderdim. Babam ve annem daha sonra Trakya Üniversitesi'ne geçiş yaptılar, annem de babam da burada öğretim üyesi. Kardeşim viyolonsel sanatçısı, böyle bir ailede başka bir meslek yapmak olmazdı sanırım." dedi.

Türkiye'ye yeni başarılar getirmek için çok çalıştığını ifade eden Akbarov, "Genç yaşımda Corrado Giuffredi, Piero Vincenti, Bobo Yotzov gibi bir çok klarnet üstadı ile tanıştım. Ben de altın klarnetim ile gelecekte 'klarnetin altın üstadı' olmak istiyorum. Türkiye'yi dünyanın her yerinde en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum." diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)