adscode
adscode

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ 

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ 

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ 
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı    
Rektör: Prof. Dr. Kerim Güney
Kuruluş tarihi: 2009    
Bulunduğu il: Kayseri   
Akademik birimleri: Mühendislik; Güzel Sanatlar ve Tasarım; İktisadi ve İdari Bilimler; Sağlık Bilimleri; Fen-Edebiyat olmak üzere 5 fakültesi; Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 3.400

Akademik personel sayısı: 83

Burs olanakları: Öğrencilere üniversiteye giriş sınavında almış oldukları puanlara göre, yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 burslu öğrenim görme olanağı sunuluyor. Not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere, Başarı Bursu veren üniversitede, Sanat, Kültür ve Spor Bursu da var.

Yurt olanakları: Üniversitenin kampüs alanında toplam 920 yatak kapasiteli kız ve erkek öğrenci yurtları bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 42

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Genişletilmiş Erasmus Programına dahil olan üniversitede öğrenciler hem bir dönem Avrupa Birliği ülkelerindeki üniversitelerde okuyabilmekte hem de staj yapabilmekteler.

Öğrenim ücretleri: Bölümlere göre öğrenim ücretleri yıllık 23.000 TL ile 25.500 TL arasında değişmekte.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Üniversitemiz tarafından öğrencilerimize, şehrin gürültüsünden uzak 300.000 metrekarelik bir alana sahip modern kampüsünde, sağlıklı, güvenli, konforlu ve temiz bir ortamda barınma, beslenme ve etkin bir ders çalışma imkânı sağlanmıştır. Eğitim alanları günün modern eğitim araçları ile donatılmıştır. Üniversitemiz modern donanımlı laboratuvarlara sahiptir.

Bizim hedefimiz dünya standartlarında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini yürütmektir. Üniversitemizde modern eğitim metotları uygulanarak çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, küreselleşen dünyadaki gelişmeleri iyi okuyup anlayabilen, ihtiyaçlara uygun doğru ve hızlı çözümler üretebilen, araştırmacı, girişimci, paylaşımcı, ekip çalışmasında başarılı, sorunlara çözüm üretebilen, teknolojik gelişmeleri izleyip bundan faydalanabilen, bakış açısı geniş,  toplumsal ve etik değerlere saygılı, sosyal ve kültürel yönü güçlü bireyler yetiştirilmektedir.

Üniversitemizin öncelikli hedeflerinden birisi mezunlarımızın iş arayan değil, iş kuran ve istihdam yaratan girişimciler olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.

Üniversitemiz, başarılı öğrencilerine ikinci bir dalda eğitim görme, diploma ve sertifika alma imkânı sunmaktadır. 

Bizim en büyük avantajlarımızdan bir tanesi kampüsümüzün Kayseri Organize Sanayi Bölgesine yakınlığıdır. Sanayi kuruluşlarıyla kurduğumuz yakın ve sıcak ilişkilerle öğrencilerimizin profesyonel hayata bir adım önde başlamalarına imkân sağlıyoruz.

Üniversitemiz pazar odaklı olup, inovasyon ve işbirliği kültürünü özendirici ve geliştirici yönde bir organizasyon yaklaşımını benimsemiştir. Üniversitemizde eğitim; esnek, dinamik, disiplinler arası, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanabilme, bilgi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yönünde planlanmıştır. Üniversitemiz toplumla ve sanayi ile bütünleşmiş bir üniversitedir.

Sosyal ve kültürel faaliyetler kampüs yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmelerini, yeni ilgi alanlarına yönelmelerini, birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılmalarını temin ve teşvik etmek amacıyla; kulüpler kurmaları ve ilgili faaliyetleri organize etmeleri desteklenmekte ve kendilerine ofisler verilmektedir.

İletişim bilgisi: www.nny.edu.tr  


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)