adscode
adscode

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'na Amerika'dan Altın Madalya

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi iGEM takımı, dünyanın en büyük sentetik biyoloji yarışması iGEM’de, kolon kanseri tedavisi için geliştirdikleri projeleriyle altın madalya kazandı.

ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları'na Amerika'dan Altın Madalya
Lise
ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi iGEM takımı, MIT(Massachusetts Institue of Technology) tarafından Boston’da düzenlenen dünyanın en büyük sentetik biyoloji yarışması iGEM’de (International Genetically Engineered Machine), kolon kanseri tedavisi için geliştirdikleri projeleriyle altın madalya kazandı. 23-31 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 42 ülkeden 300’ün üzerinde takım katıldı. Yarışmada juri üyesi olarak da görev alan biyoloji öğretmeni Tuğba İnanç Gök liderliğinde çalışmalarını sürdüren ODTÜ Koleji iGEM takımı, Türkiye’den yarışmaya katılan tek lise takımı olarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrenciler yaptıkları proje hayata geçirilirse bu alanda büyük bir çığır açacaklarını düşünüyorlar.

Ekip, 3 yıldır katıldığı yarışmada geçen yıl da dünyada arıcılık sektörünün en büyük sorunlarından biri olan Varoa parazitini genetik mühendisliği teknikleriyle kimyasal kullanmadan kovandan uzaklaştırmayı başararak dünya birinciliği elde etmişti.

ODTÜ Koleji iGEM takımı lideri biyoloji öğretmeni Tuğba İnanç Gök, danışmanlar Burak Kızıl ve Şeniz Yüksel, ve öğrenciler Atakan Topçu, Berenis Demir,Cem İnan, Defne Çulha, Dilara Özden, Ece Akın, Ezel Erkan, Gizem Karaaslan, Göksu Bayrak, İpek Gökalp, İpek Kargın, Özgür Can, Selin Şahin, Zeynep Baran, Zeynep Sakaoğlu, böyle bir gururu ülkemize ve okullarına yaşattıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)