adscode
adscode

ODTÜ Üçüncüsü Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan

ODTÜ Ankara’ya göre daha düşük puanlarla öğrenci kabul eden, ancak öğrencilerini 58 yıldır eğitim kalitesi tüm dünyada kabul edilen ODTÜ standartlarında mezun eden ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, bu iddiasını…

ODTÜ Üçüncüsü Kuzey Kıbrıs Kampusu’ndan
Üniversite
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans Programı ve Kampus birincisi Oğuz Kazan, aynı zamanda ODTÜ üçüncüsü oldu. 3,98 not ortalaması ile mezun olan Oğuz Kazan, üçüncülük belgesini, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 3.127 ODTÜ mezununun katıldığı törende ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’dan aldı. 9. Akademik yılında 164 mezun veren ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, akademik ve idari bakımdan tümüyle ODTÜ Ankara’ya bağlı olarak eğitim veriyor.

YENİ AKADEMİK YILDA DA TÜM KONTENJANLAR BURSLU OLACAK
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, SUNY New Paltz ile birlikte yürütülen İşletme Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) kontenjanları dışında, TC uyruklu öğrencilere yönelik ÖSYS kontenjanlarının tamamı, bundan önceki üç akademik yılda olduğu gibi 2014-2015 akademik yılında da burslu kontenjanlardan oluşacak.

Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrenciler, 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı ve 5 yıl lisans eğitimi süresince başarı durumuna bakılmaksızın, öğrenim ücretinin %100, %50 veya %25’inden muaf olacak. Ayrıca LYS ile yerleştirildiği programla ilgili MF puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 35.000, TM puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk 25.000, YGS sınav başarı sıralamasında ilk 60.000, DİL sınav başarı sıralamasında ilk 4.000 içindeki öğrenciler Yurt Bursu, lisans programlarında belli başarı düzeyini yakalayan öğrenciler Akademik Başarı bursu alıyorlar.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)