adscode
adscode

Öğrenci Affı Çare mi?

33 yılda 13 öğrenci affı çıkartılmış. Yani bir anlamda yol olmuş. Madem öyle, gerekli düzenlemeler yapılsa da, affa hiç gerek kalmasa daha iyi olmaz mı? Doğru olan da bu değil mi? Okumak isteyenin önü…

Öğrenci Affı Çare mi?
Günün Yazısı
Batılı ülkelerde öğrenci affı diye bir şey yok. Çünkü pek çoğunda, atılma diye bir şey söz konusu değil.

Bir fakülteye girdiniz, haklarınızı sonuna kadar kullandınız ve yine de başarı olamıyorsanız, sizi kapı önüne koyma yerine, başka fakültelere yönlendiriyorlar.

Böylece affa gerek kalmadığı gibi öğrenci kendisi için daha makul çözümler üretebiliyor.

Ayrıca, A üniversitesinde atılma durumuna gelen bir öğrencinin, o üniversitede başarılı olma ihtimali çok da yüksek olmuyor.

Bu yüzden, farklı üniversitelerde de şansını deneme olanağı sağlanması, başarı oranını daha da yükseltecektir.

 

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Kapıcıoğlu, "Ön lisans, lisans ve lisansüstü normal eğitimde olup da üniversiteyle ilişkisi kesilen öğrenci yaklaşık 500 bin civarında. Açık öğretim, uzaktan öğretim sayılarını da eklediğimizde bu 680 bini buluyor." dedi.

Terör hariç çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen her düzeyde eğitim alan öğrencilere af imkanı getirildiğini belirten Kapıcıoğlu, bundan önce 2014 yılında yapılan aftan 13 bin 365 kişinin yararlandığını ve bunlardan 2 bin 224 öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu, düzenlemenin her düzeydeki lisansüstü eğitimi de kapsadığını; tıpta uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık gibi çeşitli sebeplerle ayrılan öğrenciler ile lisansüstü öğrencileri de kapsadığını belirtti.

Kapıcıoğlu, düzenlemede, geriye dönük bir sınır olmadığını, başlangıç tarihi öngörülmediğini kaydetti.

 

Haydi hayırlısı, umarız, on binlerce öğrencinin daha yaşama tutunmalarına vesile olur…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)