adscode
adscode

Öğrenci Korosu 12 Dilde ve Lehçede Şarkı Söylüyor

Samsun'un Ladik İlçesi 100'üncü Yıl Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Ufuk Gökcan, geçen yıl 'Aynı Toprağın Farklı Ezgileri' projesini hazırladı.

Öğrenci Korosu 12 Dilde ve Lehçede Şarkı Söylüyor
Okullardan Haberler

Samsun'un Ladik İlçesi 100'üncü Yıl Ortaokulu'nda görev yapan müzik öğretmeni Ufuk Gökcan, geçen yıl 'Aynı Toprağın Farklı Ezgileri' projesini hazırladı. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yer aldığı 30 kişilik koro oluşturuldu. Öğrenciler, Türkiye'de konuşulan Türkçe dahil 12 dil ve lehçede şarkı söylemeye başladı. Türkçe, Gürcüce, Çerkezce, Lazca, Arapça, Ermenice, Makedonca, Kırım Türkçesi, Arnavutça, Rumence, Zazaca ve Azerice şarkılar söyleyen koro, mayıs ayında vereceği konsere hazırlanıyor.

Ufuk Gökcan, geçen yıl 'Aynı Toprağın Farklı Ezgileri' adlı proje hazırladı. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yer aldığı 30 kişilik koro oluşturuldu. Öğrenciler Türkiye'de konuşulan Türkçe dahil 12 dilde şarkı söylemeye başladı. 10 öğrencinin taşımalı eğitimle köylerden ilçe merkezine geldiği korodaki çocuklar, 4 ay süresince yabancı dildeki şarkıları ezberleyip kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrendi. Haftada bir gün 1.5 saat prova yapan koro üyeleri geçen yıl iki konser verdi. Koroya ilçede bulunan çimento fabrikası da sponsor oldu. Koro, mayıs ayında verecekleri konser için hazırlıklarını sürdürüyor.

Projeyi hazırlarken Ladik İlçesi'ndeki kültürel zenginlikten yola çıktığını söyleyen müzik öğretmeni Ufuk Gökcan, İlçedeki kültürel zenginliği ilçede yaşayan vatandaşların kendi çocuklarının dilinden duymalarını sağladık. Bunu yaparken de çocuklarda mevcut olan yetenekleri ortaya çıkardık. Ülkemiz pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. Bu coğrafyada yaşarken kültürleri de kendi içimizde barındırdık. Biz bu olaya müzik içerisinden baktık. Ezgilerle bu kültürleri tanıtmak istedik. Koromuzun özelliği 12 dilin hepsinin de Türkiye topraklarında konuşuluyor olması. Bu anlamda Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor diye konuştu.

Koro üyesi 7'nci sınıf öğrencisi Okan Dönmez, yabancı dilde şarkı söylemek için ilk aşamada çok zorlandığını dile getirdi. Dönmez, Düzenli çalışmasaydık yabancı şarkıları bu şekilde söyleyemezdik. Bizim okulumuz biraz küçük bir okul olduğu için müzik sınıfı ve enstrümanlarımız yok. Eğer müzik aletlerimiz olursa bizim için daha iyi olur dedi.

7'nci sınıf öğrencisi İrem Sancı, kendisinin köyde yaşadığını ve taşımalı eğitimle ilçe merkezine geldiğini belirterek, Benim için biraz zor oluyor. Bizim çalışma sonunda evimize gitmemiz sağlanıyor. Koroya girdiğimden itibaren bana çok fazla olumlu özellikler kattı. Daha dışa dönük birisi oldum. Şimdi bu yıl yapacağımız konser için çok çalışıyoruz diye konuştu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)