adscode
adscode

Öğrenciler ev gösteren robot yazılımı için yarıştı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İTÜ Yazılım Maratonu 2014’ün kazananları belli oldu.

Öğrenciler ev gösteren robot yazılımı için yarıştı
Üniversite
Maratonun final sorusu için en etkili çözümü sunan Bilkent Üniversitesi’nden Fizzer adlı ekip birinciliğe layık görülürken, ikinciliği yine aynı üniversiteden Code-amanlar, üçüncülüğü ise Boğaziçi Üniversitesi’nden Fütursuzlar adlı ekip kazandı.


Çeşitli üniversitelerden 10 ayrı ekibin katıldığı maratonun final aşamasında öğrencilerden, 2050 yılında sahibinden.com’un emlakçıların ev göstermesini kolaylaştırması amacıyla yaptığı ev gösteren robot için bir program yazmaları istendi.


Dünyanın en büyük teknik profesyonel topluluğu olan Instute of Engineers and Everybody Else (IEEE)’in Türkiye’deki öğrenci kulüplerinden İTÜ IEEE’nin evsahipliğinde gerçekleştirilen maraton, Türkiye’de yapılan yazılım çalışmalarına öğrencileri dâhil etmek, bilgisayar bilimlerinde yetenekli ve istekli öğrencilerin alanında uzman şirketlerce keşfedilmesini sağlamak amacıyla düzenleniyor.
 


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)