adscode
adscode

Öğrenciler Güne Gazete Okuyarak Başlıyor

İzmir Özel Ege Öğretim Kurumu’nda yapılan uygulamanın 1932’de Milli Eğitim Bakanlığı’nca, “Gazetelerden ders aracı olarak yararlanılmasını” öngören genelgesiyle örtüştüğünü hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan…

Öğrenciler Güne Gazete Okuyarak Başlıyor
Özel Okullar

Özel Ege Öğretim Kurumunda tüm sınıflarda, hangi ders olursa olsun, öğrenciler güne gazete okuyarak başlıyor. İlk dersler 15 dakika öğrencilerin getirdikleri gazetelerdeki önemli haberler okunarak hem öğrenciler çevrelerinde, ülkede ve dünyada olup bitenden haberdar oluyor hem de çeşitli derslerinde bu haberlerden yararlanıyor. Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1932’de yayınladığı bir genelgeden söz ederek, “Bu genelgeyle de ilkokullarda gazetelerden ders aracı olarak yararlanılması istenmiş. Bütün okullarda, bu okuldaki uygulamanın yaygınlaştırılması medya okuryazarlığı konusunda da katkı sağlayacaktır.” dedi.



Özel Ege Öğretim Kurumlarında İlköğretim basamaklarında her sabah tekrarlanan gazete okuma uygulaması lise kısmında haberler İngilizceye çevrilerek devam ediyor.

DİĞER OKULLARA ÖRNEK
Öğrenciler tarafından paylaşılmaya uygun görünen haberler, sınıftaki basın panosuna yapıştırılarak haberin uzun süre hafızada kalması sağlanıyor. Gündemi değerlendirirken yalın ve tutarlı bir bakış açısı kazandırmayı ve medya okur-yazarlığını ilkokul 1. sınıftan başlayarak geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Özel Ege  Öğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, okulun bu önemli uygulamasının diğer okullara da örnek teşkil ettiğini söyledi. Şenol, “Okulumuzda bu uygulama sayesinde öğrencilerimiz yurt ve dünya gündemi hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Dikkat ettiğimiz en önemli konu sınıfta paylaşılan haberlerin pedagojik olarak sınıf seviyesine uygunluğudur. Olumsuz örnek olabilecek konular sınıf ortamına taşınmazken; doğa çevre, sağlık, spor, canlı dünyası gibi haberler öne çıkarılmaktadır. Haberler İngilizce derslerinde bu dilde sunulmaktadır. En küçük sınıf gruplarından başlayarak liseye kadar devam eden haber saatleri öğrencilerimiz tarafından da benimsenerek, ilgi görmektedir” dedi.

BU GÜZEL ÖRNEK YAYGINLAŞTIRILMALI
Özel Ege Öğretim Kurumu tarafından liseye kadar bütün sınıflarda yapılan bu uygulamanın,  tüm okullarda yaygınlaştırılmasını öneren Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Oğuzhan Kavaklı, “Bu konuda sayın valimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden destek bekliyoruz. İkinci etapta Milli Eğitim Bakanlığının konuya el atması kökten çözümü getirecektir. Kentimiz ve ülkemizin her alanda gelişmesi için, her konuda öncü olan sayın valimizin bu konuda da örnek bir davranış sergileyeceği konusunda inancımız tamdır” dedi.
İZMİR (Ege Ajans)

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)