adscode
adscode

Öğrenciler Hatalı Sürücülere Ceza Kestirecek

Çankırı’da ‘Okul Geçit Projesi’ kapsamında trafik polisinden eğitim alan ortaokul öğrencileri, okul çevresinde hatalı araç kullanan sürücüleri ihbar ederek, ceza kesilmesini sağlayacaklar.

Öğrenciler Hatalı Sürücülere Ceza Kestirecek
Türkiye'den Haberler
İl Emniyet ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında İsmet İnönü, İmam Hatip ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ortaokulu öğrencilerine, Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarınca teorik eğitim verildi.

Eğitimin ardından öğrenciler, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve velilerin katılımıyla İsmet İnönü Ortaokulu önünde uygulama yaptı.
Uygulama kapsamında öğrenciler, araçları durdurarak, yol kenarında bekleyen protokoldekilerin yanı sıra öğrencilerle vatandaşların yolun karşısına geçmesini sağladı.

İsmet İnönü Ortaokulu Müdürü Selahattin Kaya, projenin okul giriş ve çıkış saatlerinde öğrencilerin daha sağlıklı hareket etmeleri için gerçekleştirildiğini söyledi.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
“Sürücü ve yayalar için farkındalık yaratmak amacıyla proje kapsamında Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerince 3 okuldan öğrenciler ve gönüllü öğretmenler seçildi. Seminer sonunda öğrenciler okul giriş çıkışlarında görevlendirildi. Okul giriş çıkışlarında daha sağlıklı geçiş için bu arkadaşlarımız görev yapacak. Öğrencilerin sağlığı bizim için önemli. Onların daha sağlıklı şartlarda eğitim almaları için elimizden geleni yaptık. Sürücülerin okul giriş çıkışlarında çok dikkatli olmasını istiyoruz.”
Okul geçit görevlisi öğrencilerin trafik polisi gibi davranacağını anlatan Kaya, “Özellikle okul çevrelerinde okul geçit görevlilerinin dikkate alınması gerekiyor. Hata yapan sürücüler, İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bildirilince gerekli yasal işlem yapılacak. Örneğin geçişlerde öğrenciyi ciddiye almayan, yanlış park yapan, kırmızı ışıkta geçen ve yaya geçidini kullanırken sıkıntı yaşatanlara gerekli ceza uygulanacak. Görevli öğrenci, trafik polisi gibi hata yapan sürücünün plakasını alıp emniyete bildirerek ceza yazılmasını sağlayacak” ifadesini kullandı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)